Purmerenders kunnen MeerDoen-regelingen 2018 aanvragen tot 1 januari 2019

Purmerend – De aanmeldformulieren en het informatieboekje over de MeerDoen-regelingen zijn aan het begin van het jaar verstuurd via de post naar de mensen die al eerder gebruik hebben gemaakt van de MeerDoen-regelingen. Aanvragen kan dit jaar nog. In januari 2019 worden de brieven en het informatieboekje voor de regelingen 2019 verstuurd.

Wie komt in aanmerking voor MeerDoen-regelingen?

De regelingen zijn bedoeld voor inwoners van de gemeente Purmerend met een laag inkomen en die een gering vermogen hebben. Een laag inkomen is een bijstandsuitkering of een inkomen dat daarmee vergelijkbaar is. Vermogen is de totale waarde van het bezit, bijvoorbeeld auto, caravan, motor en het geld op bank- of spaarrekening van het gezin. Ook een eigen woning in Nederland of in het buitenland is vermogen. Het team MeerDoen maakt een draagkrachtberekening. Dit is een berekening op basis van inkomen en vermogen, waaruit blijkt of iemand in aanmerking komt voor MeerDoen-regelingen. Bekijk hier of u in aanmerking komt voor een MeerDoen-regeling.

Welke regelingen zijn er?

  • Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds
  • Kindregeling voor kinderen van 0 tot 18 jaar
  • Peuterspeelzaalregeling (via de peuterspeelzalen)
  • Zwemdiploma A
  • Bijdrage collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis
  • Compensatie wettelijk eigen risico
  • Vergoeding premie collectieve zorgverzekering voor AOW-gerechtigden
  • Reizen met korting met de bus voor AOW-gerechtigden

Informatie

Informatie over de verschillende regelingen is te vinden op www.purmerend.nl/meerdoen-regelingen. Inwoners kunnen ook contact opnemen met het Team MeerDoen van de gemeente Purmerend. Zij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op telefoonnummer (0299) 452 452 en via meerdoen@purmerend.nl.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*