Purmerend

Defecte zuiger leidt tot brand in biowarmtecentrale Purmerend

Purmerend – In de machinekamer van biowarmtecentrale De Purmer aan het Netwerk in Purmerend heeft vanochtend korte tijd brand gewoed.

De brand op bedrijventerrein Baanstee-Oost werd rond 6.00 uur ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt dat de brand is ontstaan door een defect aan een plunjer, een zuiger die in een pomp wordt gebruikt.

Rond 7.00 uur was de brand onder controle. Er is niemand gewond geraakt. Over de schade is nog niets bekend, maar de Veiligheidsregio benadrukt dat de brand geen gevolgen heeft gehad voor de levering van warmte.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....