Purmerend

Defecte zuiger leidt tot brand in biowarmtecentrale Purmerend

Purmerend – In de machinekamer van biowarmtecentrale De Purmer aan het Netwerk in Purmerend heeft vanochtend korte tijd brand gewoed.

De brand op bedrijventerrein Baanstee-Oost werd rond 6.00 uur ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland meldt dat de brand is ontstaan door een defect aan een plunjer, een zuiger die in een pomp wordt gebruikt.

Rond 7.00 uur was de brand onder controle. Er is niemand gewond geraakt. Over de schade is nog niets bekend, maar de Veiligheidsregio benadrukt dat de brand geen gevolgen heeft gehad voor de levering van warmte.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.