7.3 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendPetra van Schie van stichting Roze en Regenboog wint Lokaal Compliment 2018

Petra van Schie van stichting Roze en Regenboog wint Lokaal Compliment 2018

Purmerend – Petra van Schie, vrijwilliger van Stichting Roze en Regenboog, kreeg vrijdag 14 december het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Paul van Meekeren. Speciaal voor het project ‘In&Out’.

Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving. Dit jaar was de gemeente op zoek naar vrijwilligers die zich inzetten voor jonge kinderen onder de 18 jaar.

Prijs voor In&Out

In&out is onderdeel van de stichting Roze en Regenboog Purmerend. Deze stichting zet zich in voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en ook voor heteroseksuelen. Petra van Schie zet zich al jaren in voor stichting ReR. Zij organiseert bijvoorbeeld voorlichting op scholen. Zij vertelt haar verhaal aan verschillende klassen in het voortgezet onderwijs en organiseert de maandelijkse jongerenactiviteit In&Out in jongerencentrum Com-ic. Hier kunnen jongeren elkaar ontmoeten. De jury was vooral onder de indruk van de inzet van Petra van Schie: “Zij zorgt ervoor dat jongeren een plek hebben om elkaar te ontmoeten. Een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en waar een luisterend oor aanwezig is om naar hun verhalen te luisteren. Dit doet zij met hart en ziel.”

Extra prijs voor Kledingbank

De extra prijs van 500 euro van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar de Kledingbank. De initiatiefneemster, Chantal van Elsland, bestierde de Kledingbank vanuit haar huis. Sinds vorig jaar hebben ze een plek in wijkplein Weidevenne. Ze helpen iedereen en zo ook ouders met kinderen aan kleding. “Dat doen zij niet alleen”, vermeldt de jury: “Je komt binnen en er is een kop koffie en een goed gesprek mogelijk. Alles is bespreekbaar: als er luiers, een babykamer of andere zaken nodig zijn, doen ze een oproep op Facebook.” De vrijwilligers stoppen heel wat uren in het ophalen en uitzoeken van de spullen. Het is een plek waar iedereen met een kleine portemonnee op terug kan vallen.

Activiteiten voor kinderen Jonge vrijwilligers

De gemeente kreeg dit jaar maar liefst 60 aanmeldingen voor het Lokaal Compliment. De gemeente Purmerend was dit jaar op zoek naar vrijwilligersactiviteiten die zich richten op jonge kinderen tot 18 jaar. Voor de jury was het dit jaar weer moeilijk om te kiezen uit al deze aanmeldingen. Eigenlijk verdienen ze allemaal een Compliment. En dat is dan ook gebeurd. Alle andere acht genomineerden kregen 250 euro voor hun activiteit en vijf vrijkaartjes per organisatie voor de ijsbaan op de Koemarkt tijdens het evenement Winters Purmerend.

Jury

De jury bestond uit wethouders Harry Rotgans en Paul van Meekeren en Rob de Neve en Erika Hes van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Koemarkt naast de ijsbaan tijdens Winters Purmerend werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2018 bekendgemaakt.

Relevant artikel:

Lokaal Compliment 2018 voor activiteiten gericht op kinderen


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.5 °
6 °
63 %
1.3kmh
100 %
di
8 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.