* parkeren

Wethouder Tijmstra formuleert plannen parkeerprobleem binnenstad

Purmerend – Op de website van het CDA Purmerend formuleert wethouder Tijmstra haar visie op een oplossing voor de parkeerproblemen in de binnenstad van Purmerend. En dat is nodig. Begin 2019 zal de tijdelijke parkeergarage ’t Lammetje worden gesloopt, waardoor er nog eens 105 parkeerplekken zullen verdwijnen. Een ontwikkeling die, aldus de wethouder, twee jaar eerder komt dan voorzien.

De wethouder laat weten dat het bouwen in en rondom de binnenstad ten koste zal gaan van parkeerplekken, terwijl er voor iedere nieuwe woning extra parkeerbehoefte bij komt. Tijmstra erkent dat het moment waarop ’t Lammetje dicht zal moeten ongelukkig komt. Twee jaar eerder dan gepland valt definitief het doek voor de tijdelijke faciliteit. Een nieuwe tijdelijke oplossing kost 2 miljoen euro, een bedrag wat ze liever in permanente oplossingen wil steken.

Tijmstra zet een lijn in van optimaliseren, compenseren en beïnvloeden. Hiermee hoopt ze de parkeerproblemen onder controle te krijgen.

Optimaliseren

Gebleken is dat we de aanwezige parkeerplaatsen in het centrum nog niet optimaal benutten. Zo staat zelfs op de drukste momenten de parkeergarage Claxonate voor de helft leeg en is het voor veel mensen niet bekend dat je ook in de avonduren kunt parkeren in de Eggertgarage. Met een parkeerverwijssysteem en meer inzetten op communicatie gaan we hier verandering in aanbrengen. Daarnaast gaan we kijken of ook de openingstijden van de parkeergarage Claxonate verruimd kunnen worden.

Overigens moet deze verslaggever wel aanmerken dat er afgelopen zaterdag een bordje “vol” boven Claxonate prijkte.

Compenseren

Wat betreft het compenseren zet Tijmstra in op een onderzoek naar een ondergrondse parkeergarage op de Schapenmarkt. Ook ziet ze graag een parkeergarage bij het gemeentehuis die geschikt is voor langparkeerders. Tijmstra wil vaart zetten achter dit proces en hoopt begin 2019 te komen met een concreet voorstel voor een nieuwe parkeergarage.

Beïnvloeden

Verder wil Tijmstra Purmerenders stimuleren om met het OV of met de fiets naar de binnenstad te komen. Ook wordt er gekeken of er kan worden gestuurd door parkeertarieven te wijzigen en betaald parkeren in een groter gebied in te voeren.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.