* OMPurmerend

32 maanden gevangenisstraf voor rol bij overval KFC Purmerend

Haarlem – De 30-jarige J. uit Spijkenisse is maandag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 32 maanden voor haar rol bij de overval op de Kentucky Fried Chicken in Purmerend in augustus 2016. Ook moet zij 3000 euro aan smartengeld betalen aan een medewerkster van het fastfood restaurant die door het gebeuren een trauma heeft overgehouden.

Op 11 augustus 2016 werd de KFC aan de Verzetslaan overvallen door drie gemaskerde personen. De drie personen hadden het personeel bedreigd en gingen er met een geldbedrag van ruim 950 euro vandoor. In februari vorig jaar is er al een 28-jarige man uit Purmerend aangehouden. Deze is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Ook hij moest een slachtoffer ruim 3000 euro schadevergoeding betalen.

Tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden ontkende de vrouw dat ze bij de overval aanwezig was. De rechtbank oordeelde maandag echter dat er voldoende bewijs tegen haar is. De auto waarmee de overvallers de overval hebben gepleegd stond op haar naam en ook haar mobiele telefoon had verbinding met de zendmast achter de KFC gemaakt ten tijde van de overval. 

Relevante artikelen:

Tweede verdachte aangehouden voor overval KFC in 2016

KFC overvallen – politie zoekt getuigen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.