112Purmerend

26-jarige Purmerender verdacht van brute overval op bejaarde vrouw

Arnhem – Een 26-jarige Purmerender blijft de aankomende feestdagen in de cel. De Purmerender is verdachte van een brute overval in mei 2016 op een bejaarde vrouw in Arnhem. De Purmerender ontkent echter de woningoverval te hebben gepleegd ondanks dat er bewijs van dna is en de 78-jarige vrouw hem herkende. 

De verdachte zei wel dat hij enkele dagen eerder in de buurt van de woning was. Hij zou de daadwerkelijke overvallers alleen hebben voorzien van informatie over hoe ze het moesten aanpakken om in te breken in de beveiligde woning aan de Bakenbergseweg. De zaak uit 2016 bleef lange tijd onopgelost. Totdat de Purmerender als verdachte in beeld kwam nadat hij wegens een veroordeling voor iets anders zijn dna moest afstaan. Lange tijd was de man onvindbaar, maar kon op 8 februari j.l. in zijn woning in Purmerend toch worden aangehouden.

Verdachte niet op zitting

De Purmerender heeft bij de politie omschrijvingen gegeven van vier personen die de daadwerkelijke overval zouden hebben gepleegd. De politie heeft na onderzoek de vier personen gevonden, maar volgens verdachte zijn zij het niet. De verdachte is niet op de zitting verschenen, zijn advocaat wel. De advocaat liet weten dat verdachte graag de feestdagen bij familie wil doorbrengen. De rechtbank ging hier niet in mee. 

Keel dicht geknepen

Bij de overval in mei 2016 werd er meer dan twee ton aan geld en sieraden buitgemaakt. Ook sloegen de overvallers de bejaarde vrouw, drukten haar keel dicht, kreeg ze een pistool op haar hoofd gericht, sloten haar op in de kelder en sleurde haar met haar haren mee. De zaak wordt inhoudelijk verder behandeld op 12 maart 2019. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.