13.7 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomePurmerendOvereenkomst voor bouw 116 woningen Brantjesoever

Overeenkomst voor bouw 116 woningen Brantjesoever

Purmerend – Donderdag 20 december 2018 tekenden wethouder Eveline Tijmstra en directeur HSB Bouw Camiel Honselaar de anterieure overeenkomst voor de bouw van woningen aan de Brantjesoever. Op de plek waar nu nog diverse bedrijven en een parkeerterrein zijn gevestigd, worden 116 woningen gerealiseerd. In het plan is veel aandacht voor de historische waarde van het gebied.

Wethouder Tijmstra: ‘Dit is een belangrijke stap in de realisatie van meer woonruimte voor onze inwoners. Het plan heeft een flinke aanlooptijd gehad, dus we zijn ontzettend blij dat we nu verder kunnen. Deze 116 woningen vlak bij de binnenstad zijn een prachtige aanvulling voor Purmerend. De Brantjesoever geeft straks echt een impuls aan het gebied rond de binnenstad.’ Het plan Brantjesoever bestaat uit 26 eengezinswoningen en 72 appartementen. Ook worden er 18 sociale huurwoningen gebouwd. Directeur HSB Camiel Honselaar vult aan: ‘Wij zijn verheugd dat we na constructieve samenwerking met zowel de gemeente als de particuliere grondeigenaar deze stap hebben kunnen zetten. Als regionale partijen kunnen we op alle fronten een impuls geven aan economie en werkgelegenheid in de omgeving.’

Historische plek

Op het terrein aan de huidige Purmersteenweg kocht in 1824 de ondernemer Nicolaas Brantjes houtzaagmolen “De Burcht” met bijbehorende houtloodsen en werven en begon hier een houthandel. Historische en industriële elementen zijn terug te vinden in de kade, hekwerken en het ontwerp van de woningen. Ook komen er plaquettes met de namen van de gebouwen op de bouwblokken. Deze namen verwijzen naar elementen uit de historie van houthandel Brantjes.

Voortraject

Een aantal jaren geleden al startte de gemeente Purmerend een participatietraject met omwonenden over de herontwikkeling van de Brantjesoever. Daar is destijds, in samenwerking met HSB Ontwikkeling, een plan voor het gebied uitgekomen. In het plan is veel aandacht voor het historisch belang van de locatie. De crisis zorgde er helaas voor dat het project een tijd stil kwam te liggen. Inmiddels is het plan weer opgepakt en is de ondertekening van de anterieure overeenkomst een belangrijke volgende stap.

Planning

HSB heeft een website met meer informatie over het plan, dat begin 2019 ter inzage komt:
www.brantjesoever.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.7 ° C
14.5 °
12.8 °
74 %
2.7kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.