* goed doel

Nijenhuis overhandigt cheque van ruim 13.000 euro aan Inloophuis Wij Allemaal (video)

Purmerend – Op vrijdag 21 december 2018 overhandigde Geoffrey Nijenhuis een cheque van €13.200 euro aan Inloophuis Wij Allemaal. Dit deed hij tijdens de jaarlijkse kerstborrel van het Inloophuis. Bij de overhandiging waren onder andere burgemeester Don Bijl en wethouder Harry Rotgans aanwezig. De cheque vertegenwoordigt het bedrag dat het boek van Geoffrey’s vader, Vincent Nijenhuis, heeft opgebracht.

Het was de laatste wens van oud-politicus en historicus Vincent Nijenhuis dat de opbrengsten van zijn boek over het Ursula-klooster op de Koemarkt van Purmerend zouden worden geschonken aan Wij Allemaal. De stichting Wij Allemaal  heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooijmanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker.

“Mijn vader wilde een boek over het klooster schrijven”, vertelt Geoffrey. “Hij is er mee begonnen, en toen hij zieker en zieker werd heeft hij er schrijvers bijgehaald. Met z’n 11-en hebben ze uiteindelijk het boek afgerond.” Nijenhuis senior overleed in maart 2017 aan kanker.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.