ColumnPurmerend

De column van Boze Buurman!

Als echte Purmerender denk je natuurlijk alles te weten van wat er in de stad gebeurt. Je leest de krant, ziet en hoort van alles, maar onlangs kwam ik tot de ontdekking dat er zich iets afspeelt waar ik geen notie van had. Alleen al het feit dat ik niet op de hoogte was, deed een beetje pijn, want uiteindelijk was ik zelf ‘de sjaak’. Normaal gesproken ga ik nooit per automobiel naar het centrum en fietsen heb ik een broertje dood aan.

Maar ja, soms sta je wel eens voor een dilemma, bijvoorbeeld als je met familie uit eten gaat in het grootste buitenlandse restaurant in Purmerend en Piet Paulusma niet meewerkt. Regen, wind, oudere familieleden en lopen gaat dan niet samen, dus koos ik voor gemotoriseerd vervoer. Als het dan toch geld kost, kan een parkeerdonatie er ook wel bij.

Vol goede moed iedereen ingeladen en op naar de volle borden. De rit erheen gaf geen problemen, maar een plek vinden om de auto te stallen was even een dingetje. Na enige rondjes rond de huiskamer van Purmerend begon ik door te krijgen dat het een soort ceremonieel is om op vrijdagavond geruime tijd in de rondte te toeren alvorens je de parkeermeter mag bedienen. Uiteindelijk gaf het een soort clubgevoel om als groep hongerige restaurantgasten door de stad te rijden, want al snel begonnen we elkaar te herkennen en naar elkaar te zwaaien. Na enige tijd zag ik dat er een trucje was, namelijk even snel de andere eters zo dichtbij mogelijk uitladen en zelf nog een poosje dapper op zoek gaan naar een parkeerplek. Toen ik uiteindelijk ook zelf kon aanschuiven, was de familie al twee keer langs de wok en grillplaat geweest.

Gelukkig was er nog genoeg te eten en kon ik nader kennis maken met de chauffeurs die ik van het rondrijden herkende en die ook als laatste met een voorgerecht aanschoven bij de andere al van een toetje genietende gasten. Uit hun verhaal bleek dat dit gebeuren vrijwel elke week plaats vindt en steeds meer mensen de moed opgeven. Ook gasten uit omliggende (vissers)dorpen hebben geen zin om door de stad te toeren terwijl de rest al gezellig zit te eten.

Natuurlijk vroeg ik voorzichtig, ‘ja, maar bijvoorbeeld parkeergarage Claxonaat blijkt vaak half leeg te staan, waarom parkeren ze daar dan niet’? Het beek een stomme vraag te zijn, want met een meewarige blik kreeg ik te horen: “Kijk eens buiten naar het weer, en Claxonate is aan de andere kant van het centrum. Veel automobilisten vinden het een ‘enge’ garage vanwege de smalle rijstroken en kans op schade en daar gaat een duur dynamisch parkeerverwijssysteem niets aan veranderen.”

Parkeren voor de grill hoeft voor mij niet, maar de auto iets dichterbij, zeker na het wok- en grillgebeuren, zou wenselijk zijn. Op deze manier gaat het grootste restaurant in Purmerend wellicht straks zelf aan de wandel.

Kan daar niet wat aan gedaan worden? [email protected].


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.