* Regio op StraatPurmerend

Regio op Straat: Tonia “Als 1 van die kinderen een Mandela wordt, dan hebben wij goed werk gedaan.”

Purmerend – Regio op Straat wordt drie keer per week op maandag, woensdag en vrijdag gepubliceerd. Normaal gaan wij elke vrijdag de straat op om opnames te maken voor de week erna maar we hadden nog items in het archief liggen dus besloten we afgelopen vrijdag om een weekje over te slaan. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen

Mevrouw Tonia Vervoort vecht voor een menswaardig bestaan van Zuid-Afrikaanse kinderen. Tonia stond begin december met een kraam in het Makado Winkelcentrum en vertelt over de stichting die geld ophaalt voor de kinderen in Zuid-Afrika. Het opgehaalde geld wordt besteed bij Zuid-Afrikaanse ondernemers. “Door bij hen in te kopen, wat we nodig hebben, helpen wij iedereen. We doen dit al 10 jaar.” Ze hebben een project neergezet waar de kinderen zich veilig kunnen voelen: “Want er is veel misbruik van kinderen en van de ouders veel misbruik van drank en drugs.” Maar de kinderen zijn het belangrijkst. “Zo geven wij ze weer een beetje toekomst.”

Meer informatie over dit project op: https://www.facebook.com/KreaAfrika/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.