7.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
Home* Regio op StraatRegio op Straat: Tonia “Als 1 van die kinderen een Mandela wordt,...

Regio op Straat: Tonia “Als 1 van die kinderen een Mandela wordt, dan hebben wij goed werk gedaan.”

Purmerend – Regio op Straat wordt drie keer per week op maandag, woensdag en vrijdag gepubliceerd. Normaal gaan wij elke vrijdag de straat op om opnames te maken voor de week erna maar we hadden nog items in het archief liggen dus besloten we afgelopen vrijdag om een weekje over te slaan. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen

Mevrouw Tonia Vervoort vecht voor een menswaardig bestaan van Zuid-Afrikaanse kinderen. Tonia stond begin december met een kraam in het Makado Winkelcentrum en vertelt over de stichting die geld ophaalt voor de kinderen in Zuid-Afrika. Het opgehaalde geld wordt besteed bij Zuid-Afrikaanse ondernemers. “Door bij hen in te kopen, wat we nodig hebben, helpen wij iedereen. We doen dit al 10 jaar.” Ze hebben een project neergezet waar de kinderen zich veilig kunnen voelen: “Want er is veel misbruik van kinderen en van de ouders veel misbruik van drank en drugs.” Maar de kinderen zijn het belangrijkst. “Zo geven wij ze weer een beetje toekomst.”

Meer informatie over dit project op: https://www.facebook.com/KreaAfrika/


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,205FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
8 °
7.2 °
83 %
3.6kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
10 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.