Stadsverwarming Purmerend rekent maximaal tarief ACM door

Purmerend – De Stadsverwarming Purmerend heeft gisteren de tarieven voor 2019 bekend gemaakt. Met ingang van 1 januari 2019 gaat de gebruiker per gigajoule €4,42 meer betalen. Hiermee rekent de stadsverwarming het maximale tarief door die de ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft vastgesteld. Gemiddeld genomen is dit een stijging van €164 per jaar per huishouden. 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt jaarlijks de warmtetarieven volgens het “Niet meer dan anders-principe”. Dat betekent dat de gemiddelde gasklant evenveel betaalt voor eenzelfde hoeveelheid warmte als een gemiddelde warmteklant. De warmteprijs is gekoppeld aan de gasprijs, inclusief energiebelasting (EB) en opslag duurzame energie (ODE). Omdat zowel de gasprijs als de EB en ODE zijn gestegen, is ook de GJ-prijs in 2019 gestegen.

Ook het vastrecht per jaar stijgt in 2019 met €9,43 naar €318,95. Ook dit is het maximale tarief wat de ACM heeft vastgesteld. Gebruikers die een afleverset huren krijgen een verlaging op de huur van de afleverset met €24,20 per jaar. Dit komt omdat er steeds meer afleversets in eigendom van de Stadsverwarming komen, wat kostenverlagend werkt.

Kijk hier voor de tarieven van 2019: https://www.stadsverwarmingpurmerend.nl/wp-content/uploads/2018/12/verkooptarieven_svp_2019.pdf

Relevant artikel:

Tarief Stadsverwarming stijgt met maximaal 15% in 2019

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*