* stadsverwarmingPurmerend

Stadsverwarming Purmerend rekent maximaal tarief ACM door

Purmerend – De Stadsverwarming Purmerend heeft gisteren de tarieven voor 2019 bekend gemaakt. Met ingang van 1 januari 2019 gaat de gebruiker per gigajoule €4,42 meer betalen. Hiermee rekent de stadsverwarming het maximale tarief door die de ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft vastgesteld. Gemiddeld genomen is dit een stijging van €164 per jaar per huishouden. 

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt jaarlijks de warmtetarieven volgens het “Niet meer dan anders-principe”. Dat betekent dat de gemiddelde gasklant evenveel betaalt voor eenzelfde hoeveelheid warmte als een gemiddelde warmteklant. De warmteprijs is gekoppeld aan de gasprijs, inclusief energiebelasting (EB) en opslag duurzame energie (ODE). Omdat zowel de gasprijs als de EB en ODE zijn gestegen, is ook de GJ-prijs in 2019 gestegen.

Ook het vastrecht per jaar stijgt in 2019 met €9,43 naar €318,95. Ook dit is het maximale tarief wat de ACM heeft vastgesteld. Gebruikers die een afleverset huren krijgen een verlaging op de huur van de afleverset met €24,20 per jaar. Dit komt omdat er steeds meer afleversets in eigendom van de Stadsverwarming komen, wat kostenverlagend werkt.

Kijk hier voor de tarieven van 2019: https://www.stadsverwarmingpurmerend.nl/wp-content/uploads/2018/12/verkooptarieven_svp_2019.pdf

Relevant artikel:

Tarief Stadsverwarming stijgt met maximaal 15% in 2019

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....