Purmerend

Gouden waarderingsspeld voor Gilde Purmerend en Omstreken

Purmerend – Burgemeester Don Bijl heeft op dinsdag 1 januari 2019, na zijn Nieuwjaarsredes, de Gouden Waarderingsspeld uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in theater de Purmaryn. Vrijwilligersorganisatie Gilde Purmerend en Omstreken ontving dit jaar deze eervolle onderscheiding voor haar inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners. Gilde P&O is er voor iedereen: jong, oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon. Gilde geeft invulling aan de behoefte van mensen om zich te blijven ontwikkelen.

Activiteiten in Purmerend zijn o.a. Samenspraak, waarbij mensen begeleid worden die de taal beter willen leren spreken, Internetcafé, waarbij ouderen wegwijs worden gemaakt in gebruik van laptop etc.,Formulierenbrigade, waarbij hulp geboden wordt bij het invullen van officiële stukken, Stadswandelingen, door een tiental enthousiaste gidsen met veel kennis van de stad, Coach for you, waarbij scholieren begeleid worden. Gilde P&O is een zelfstandig onderdeel van Stichting Gilde Nederland waarbij vrijwilligers hun kennis, kunde en ervaring al 25 jaar onvermoeibaar overdragen aan anderen in de samenleving. Het muzikale intermezzo werd verzorgd door het Waterland jeugdorkest, met drie solisten.

Het gemeentebestuur is trots op deze zeer betrokken vrijwilligersorganisatie die zich al 25 jaar onvermoeibaar inzet voor Purmerend.

Bron: Weidevenner.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.