dieren

Purmerendse Terror-Oehoe verhuist naar Roemenië

Purmerend – Onze Purmerendse terror-oehoe is verhuisd vanuit de dierentuin Artis richting Roemenië. De uil werd wereldwijd bekend omdat hij tientallen personen in Purmerend en omgeving aanviel.

Ruim twee jaar geleden werd de uil gevangen. Daarna is hij in het diepste geheim overgebracht naar Artis, waar hij in een apart uilenverblijf werd gehuisvest. De uil maakte het daar goed.

Artis moet echter de keuze maken om het aantal soorten te verminderen. De Amsterdamse dierentuin moest kiezen tussen de Purmerendse Oehoe of de Sneeuwuil die ook in Artis woonde. Onze Oehoe wordt overgeplaatst naar een dierentuin in Roemenië.

De Purmerendse oehoe, die sinds hij in gevangenschap zit geen agressief gedrag meer vertoont, was geadopteerd door de gemeente Purmerend. De gemeente is geïnformeerd over het besluit om afscheid te nemen van het dier.

`inspiratie: NHD

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.