PVV Purmerend splitst zich af in twee verschillende fracties

Foto: Haico Kats

Purmerend – Sinds december 2018 woedt er binnen de PVV Purmerend een interne strijd om het voorzitterschap en het gebruik van de naam PVV Purmerend. Vandaag is tijdens de commissie samenleving bekend geworden dat de PVV Purmerend zich afsplitst in twee verschillende fracties. Geen van beide fracties zal -zoals het nu lijkt- de naam PVV Purmerend gaan gebruiken.

Tijdens de commissie samenleving van 10 januari zat Nicole Moinat in haar zetel. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig. De namen op het scherm in de raadszaal laten zien hoe de drie oud-PVV’ers vooralsnog gaan heten.

Lijsttrekker Shirley Soenjoto en Rob van Dongen gaan verder onder de naam PVV Soenjoto/Van Dongen. Nicole Moinat zit vanaf nu in de gemeenteraad vanuit de eenmansfractie PVV Moinat.

De strijd begon half december, toen Soenjoto en Van Dongen bekend maakten Moinat uit de PVV Purmerend te zetten. Kort daarop sprak Ilse Bezaan, statenlid voor de PVV Noord-Holland, haar steun uit naar Nicole Moinat. Op 20 december zat Moinet als fractievoorzitter in de vergadering op het gemeentehuis. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig.

Foto’s: Haico Kats

Relevant artikel:

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat door

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt