13.9 C
Purmerend
zondag 2 juni 2024
HomePolitiekPVV Purmerend splitst zich af in twee verschillende fracties

PVV Purmerend splitst zich af in twee verschillende fracties

Purmerend – Sinds december 2018 woedt er binnen de PVV Purmerend een interne strijd om het voorzitterschap en het gebruik van de naam PVV Purmerend. Vandaag is tijdens de commissie samenleving bekend geworden dat de PVV Purmerend zich afsplitst in twee verschillende fracties. Geen van beide fracties zal -zoals het nu lijkt- de naam PVV Purmerend gaan gebruiken.

Tijdens de commissie samenleving van 10 januari zat Nicole Moinat in haar zetel. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig. De namen op het scherm in de raadszaal laten zien hoe de drie oud-PVV’ers vooralsnog gaan heten.

Lijsttrekker Shirley Soenjoto en Rob van Dongen gaan verder onder de naam PVV Soenjoto/Van Dongen. Nicole Moinat zit vanaf nu in de gemeenteraad vanuit de eenmansfractie PVV Moinat.

De strijd begon half december, toen Soenjoto en Van Dongen bekend maakten Moinat uit de PVV Purmerend te zetten. Kort daarop sprak Ilse Bezaan, statenlid voor de PVV Noord-Holland, haar steun uit naar Nicole Moinat. Op 20 december zat Moinet als fractievoorzitter in de vergadering op het gemeentehuis. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig.

Foto’s: Haico Kats

Relevant artikel:

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat doorSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,930FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.9 ° C
15.1 °
13.3 °
77 %
5.8kmh
62 %
zo
17 °
ma
16 °
di
19 °
wo
15 °
do
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.