Politiek

PVV Purmerend splitst zich af in twee verschillende fracties

Purmerend – Sinds december 2018 woedt er binnen de PVV Purmerend een interne strijd om het voorzitterschap en het gebruik van de naam PVV Purmerend. Vandaag is tijdens de commissie samenleving bekend geworden dat de PVV Purmerend zich afsplitst in twee verschillende fracties. Geen van beide fracties zal -zoals het nu lijkt- de naam PVV Purmerend gaan gebruiken.

Tijdens de commissie samenleving van 10 januari zat Nicole Moinat in haar zetel. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig. De namen op het scherm in de raadszaal laten zien hoe de drie oud-PVV’ers vooralsnog gaan heten.

Lijsttrekker Shirley Soenjoto en Rob van Dongen gaan verder onder de naam PVV Soenjoto/Van Dongen. Nicole Moinat zit vanaf nu in de gemeenteraad vanuit de eenmansfractie PVV Moinat.

De strijd begon half december, toen Soenjoto en Van Dongen bekend maakten Moinat uit de PVV Purmerend te zetten. Kort daarop sprak Ilse Bezaan, statenlid voor de PVV Noord-Holland, haar steun uit naar Nicole Moinat. Op 20 december zat Moinet als fractievoorzitter in de vergadering op het gemeentehuis. Soenjoto en Van Dongen waren niet aanwezig.

Foto’s: Haico Kats

Relevant artikel:

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat door


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.