29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendBewonersbelang Purmerend start petitie tegen huisjesmelker (video)

Bewonersbelang Purmerend start petitie tegen huisjesmelker (video)

Purmerend  – Een groep bewoners slaat alarm vanwege het opkopen van drie panden in anderhalve maand tijd in De Gors en Weidevenne. De woningen zijn gekocht door investeringsmaatschappij DS Holding. Deze wil de eengezinswoningen gaan ombouwen tot appartementencomplexen met vijf, zeven of zelfs negen studio’s. Het gaat om woningen aan de Sydneystraat, Aztekenstraat en de Basisveenstraat.

Door DS Holding is er een aanvraag bij de gemeente Purmerend ingediend om dit voor de drie opgekochte eengezinswoningen voor elkaar te krijgen. Omwonenden zijn geschokt dat dit zomaar kan en zijn ernstig bezorgd over de woonoverlast die dat met zich zou meebrengen. Zij hebben zich verenigd in de groep Bewonersbelang Purmerend en zijn een petitie gestart die aanstaande woensdag zal worden overhandigd aan wethouder Thijs Kroese, met de dringende oproep om de goedkeuring van de aangevraagde bouwvergunningen een halt toe te roepen.

Precendent

“Bij goedkeuring van de aanvraag kan dit een precedent scheppen in het Purmerendse. Taferelen met huisjesmelkers zoals in Amsterdam. Moeten wij dit wel willen in Purmerend?”, vraagt een omwonende zich openlijk af. “We hebben gezien wat de rampzalige gevolgen daarvan zijn in Amsterdam. Malafide huisjesmelkers, torenhoge huurprijzen voor krappe kamers, verloedering, en overlast voor omwonenden. Ombouw van eengezinswoningen is lucratief voor investeerders, maar de buren zijn met negen extra auto’s, geluidsoverlast, brandgevaar en draaideurverhuur de dupe. Laat de wijken blijven waar zij voor gemaakt zijn: rustige en veilige plekken om te wonen en onze kinderen te laten opgroeien.” Bewonersbelang Purmerend zegt alles op alles te zetten om te voorkomen dat dit soort ‘Wild West taferelen’ ook in Purmerend werkelijkheid worden.

Politiek

Ook de politiek zit duidelijk met dit dilemma in de maag blijkt uit een rondgang bij een paar fracties. Raadslid Bart van Elden (VVD): “Dit moeten we niet willen. Wethouder, ga alle regels erbij pakken en ga kijken hoe wij dit in Purmerend geregeld hebben. Kan dit zo wel?” Raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij juicht dit soort projecten niet toe. “Dit geeft toch een beetje wildgroei en je hebt niet in de hand wie er komt te wonen.”

Wethouder Thijs Kroese laat in een schriftelijke verklaring aan Regio Purmerend weten dat hij de zorgen van de bewoners uit de betreffende wijken begrijpt. “Afgelopen week heb ik met de vertegenwoordigers kennisgemaakt. Wij hebben een plezierig en constructief gesprek gevoerd. Mijn uitgangspunt als wethouder Wonen is dat het bouwen van woningen in Purmerend enorm belangrijk is, waarbij de leefbaarheid in de straat, buurt en wijk voorop staat.”

De petitie, die inmiddels meer dan 400 keer is getekend, vindt u hier: https://www.bewonersbelangpurmerend.nl/petitie/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.