2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeGemeenteMarkttour: burgemeester in gesprek met inwoners over fusie met Beemster

Markttour: burgemeester in gesprek met inwoners over fusie met Beemster

Purmerend – De gemeente Purmerend werkt aan de fusie met de gemeente Beemster, om per 1 januari 2022 als één gemeente verder te gaan. Om zo goed mogelijk in beeld te brengen wat Purmerenders belangrijk vinden in hun stad, buurt of wijk, gaan bestuurders van de gemeente Purmerend de markten op en in gesprek met zoveel mogelijk inwoners. Samen het Purmerend van de toekomst vormgeven, begint nu. De aftrap van de markttour is dinsdag 15 januari a.s. Dan staan burgemeester Don Bijl en alle wethouders op de markt in de binnenstad.

Tijdens het project ’Waardevol Beemster’ hebben inwoners van de gemeente Beemster de afgelopen maanden al hun mening gegeven over wat zij uniek vinden en willen behouden in hun gemeente. Nu is het de beurt aan de Purmerenders. Samen het Purmerend van de toekomst vormgeven, begint nu. Wat betekent dit voor jou en wat kun je doen om ook in de nieuwe gemeente jouw fijne leefomgeving te behouden of verbeteren?

Markttour

Om bijdragen van inwoners aan toekomstig Purmerend te verzamelen gaan bestuurders van de gemeente Purmerend de markten op. Spreek je uit tijdens een persoonlijke ontmoeting met de burgemeester, wethouder of wijkmanager. Of doe een kaartje in de brievenbus bij de marktkraam van Toekomstig Purmerend. Op 15 januari a.s. wordt ook het online platform www.toekomstigpurmerend.nl gelanceerd. Hier kun je jouw vragen stellen, tips delen of online posten wat je waardeert aan jouw stad. Zo geven we samen het Purmerend van de toekomst vorm.

Markttourdata zijn:

  • Dinsdag 15 januari 09:00-11:00 Markt Centrum
  • Donderdag 17 januari 14:15-16:15 Markt Weidevenne
  • Donderdag 17 januari 13:30-15:30 Markt Winkelcentrum Makado 
  • Zaterdag 19 januari 10:00-12:00 Markt Wormerplein
  • Woensdag 23 januari 09:00-11:00 Markt Meerland
  • Donderdag 31 januari 13.00-15.00 Beatrixplein, bij seniorencomplex De Hoekstee
  • Vrijdag 1 februari 9.30-11.30 Markt Gildeplein

Kansen

Het college van Purmerend ziet kansen in een fusie voor de inwoners van Purmerend en Beemster. Purmerend (de marktstad) en Beemster (de droogmakerij) zijn historisch en geografisch altijd al nauw met elkaar verbonden geweest. Inwoners van beide gemeenten verhuizen over en weer en maken gebruik van elkaars voorzieningen zoals onderwijs, sportverenigingen, zwembad, theater en toeristische- en recreatieve voorzieningen. De gemeenten Purmerend en Beemster kunnen efficiënter werken als er nog maar voor één bestuur wordt gewerkt, waardoor de dienstverlening aan de inwoners verbetert. Ook kan bijvoorbeeld het toerisme verbeteren. En samen kunnen de gemeenten meer bereiken en zo de zeggenschap in de regio versterken.

Doel

Uw bijdragen zijn van groot belang voor het toekomstig Purmerend 2022. Nadat we hebben vastgelegd wat inwoners belangrijk vinden gaat de gemeente Purmerend in gesprek met de gemeente Beemster over de gezamenlijke visie op de nieuwe gemeente. Die visie wordt opgenomen in het zogenoemde ‘herindelingsontwerp’. Dit document vormt de basis voor het wettelijke traject van de fusie en wordt naar verwachting in het najaar van 2019 door de raden van Beemster en Purmerend vastgesteld.

Bron: gemeente PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.