* parkerenPurmerend

Parkeergarage ’t Lammetje gesloten vanaf 20 januari 18.00 uur

Purmerend – Vanaf zondagmiddag 20 januari om 18.00 uur is parkeergarage ’t Lammetje in het centrum van Purmerend gesloten. Uit inspecties blijkt dat ’t Lammetje in de huidige opzet aan het eind van haar levensduur is gekomen. In de komende weken wordt ‘t Lammetje gesloopt. Daarna komt er een parkeerterrein met ongeveer 100 parkeerplekken terug. Gemeente Purmerend gaat actief alternatieve parkeermogelijkheden onder de aandacht brengen.

Uit extern onderzoek is gebleken dat nog niet alle parkeerplekken in Purmerend goed gevonden en gebruikt worden, en dat met name in de parkeergarages er voldoende plekken beschikbaar zijn. Onder andere de nabij gelegen parkeergarages Q-park Eggert en de Claxonate zijn twee van de grote alternatieve parkeermogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen aan de randen van de binnenstad.

Alternatieve parkeermogelijkheden

De gemeente gaat de parkeermogelijkheden actief onder de aandacht brengen. Daarbij wordt de samenwerking met de ondernemers in de binnenstad gezocht. Daarnaast worden verschillende parkeermaatregelen in en rond de binnenstad getroffen.Er loopt een onderzoek naar het realiseren van een nieuwe definitieve parkeergarage. Gebieden waar naar gekeken wordt zijn de Schapenmarkt en de omgeving van het stadhuis.
Alle parkeergarages en parkeerplaatsen staan aangegeven op een kaart. De kaarten zijn in februari op te halen bij de ondernemers op de Koemarkt en omgeving en bij de balie van het stadhuis. De kaarten hebben een handig formaat (boekje opgevouwen tot creditcardformaat).

100 parkeerplekken op de Schapenmarkt

De parkeerplaatsen op de voormalige locatie van ’t Lammetje worden zo snel mogelijk gerealiseerd. Met nieuwe belijning kan er een betere indeling gemaakt worden, waardoor er ca. 100 plekken terugkomen op de Schapenmarkt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.