14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendBijna duizend handtekeningen tegen huisjesmelkerij

Bijna duizend handtekeningen tegen huisjesmelkerij

Purmerend – De actiegroep Bewonersbelang Purmerend heeft gistermiddag 974 handtekeningen overhandigd aan wethouder Thijs Kroese. De actiegroep was een handtekeningenactie gestart om te protesteren tegen het ombouwen van eengezinswoningen tot appartementencomplexen met vijf, zeven of zelfs negen studio’s. Het gaat om woningen aan de Sydneystraat, Aztekenstraat en de Basisveenstraat.

De actiegroep verzoekt hiermee het college van Purmerend om geen goedkeuring te verlenen aan de plannen van de investeringsmaatschappij. Omwonenden van de straten waar de studio’s komen zijn bang voor overlast. “We hebben gezien wat de rampzalige gevolgen daarvan zijn in Amsterdam. Malafide huisjesmelkers, torenhoge huurprijzen voor krappe kamers, verloedering, en overlast voor omwonenden. Ombouw van eengezinswoningen is lucratief voor investeerders, maar de buren zijn met negen extra auto’s, geluidsoverlast, brandgevaar en draaideurverhuur de dupe. Laat de wijken blijven waar zij voor gemaakt zijn: rustige en veilige plekken om te wonen en onze kinderen te laten opgroeien.”

De handtekeningen zijn in amper 2 weken verzameld via deur aan deur acties op de locaties Sydneystraat, Basisveenstraat en Aztekenstraat en via de website van de actiegroep waar je (nog steeds) online je handtekening kan indienen.

Op dit moment zijn de aanvragen bij de gemeente Purmerend in behandeling en moet er nog formeel een besluit worden genomen. Wethouder Thijs Kroese zegt de zorgen van de bewoners te begrijpen. “In zijn algemeenheid vind ik wel dat we kunnen zeggen dat alle ontwikkelingen qua wonen en aanpassingen van de openbare ruimte gewoon passend moeten zijn, en de leefbaarheid in buurten en wijken gewaarborgd moet zijn.” 

Besluit

En dat betekent dat ondanks de aankoop, de aanvraag van de investeerder om de panden om te bouwen alsnog afgewezen kan worden. Op 23 januari wordt het besluit over het eerste pand genomen.

Meer informatie op: https://www.bewonersbelangpurmerend.nl

Relevant artikel:

Bewonersbelang Purmerend start petitie tegen huisjesmelker (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.