11.1 C
Purmerend
donderdag 23 maart 2023
HomePolitiekRaadsleden Soenjoto en van Dongen blijven vasthouden aan naam PVV Purmerend

Raadsleden Soenjoto en van Dongen blijven vasthouden aan naam PVV Purmerend

Purmerend – Ondanks dat partijleider Geert Wilders de naam van PVV Purmerend aan raadslid Nicole Moinat heeft toegezegd, blijven raadsleden Shirley Soenjoto en Rob van Dongen vasthouden aan de naam PVV Purmerend. Eerder splitste de fractie van PVV Purmerend door een interne ruzie, wat resulteerde in een gevecht om de naam PVV Purmerend. Soenjoto en van Dongen blijven erbij dat ze recht hebben op de naam PVV, ondanks de eerdere uitspraak van Wilders. “Als het hem niet bevalt, dan maakt hij maar de gang naar de rechter.’’

Dit schrijven beide raadsleden in een brief aan de gemeenteraad. “Wij hebben kennisgenomen van het Twitter-berichtje van PVV-NH, waarin Geert Wilders meent dat alleen mevrouw Moinat gerechtigd is tot het voeren van de naam PVV.” Beide raadsleden zijn zeer ontstemd over de wijze waarop Wilders met hun communiceert. “U heeft geen enkele poging ondernomen om het gesprek met ons aan te gaan. U noemt ons niet, neemt ‘afscheid’ door een berichtje via Twitter dat Moinat de naamdrager is geworden van de PVV Purmerend. Zo cru moesten wij vernemen dat wij niet welkom zijn bij u en uw partij. U laat uw eigen gemeenteraadsleden ( ! ) met een groot gemak in de steek. Als u zo omgaat met hen die hun best hebben gedaan voor uw partij, dan vrezen wij wat er gaat gebeuren met Nederland als u de macht krijgt! “

Raadslid Nicole Moinat wil de ‘harde” lijn van de PVV voortzetten, terwijl Soenjoto en van Dongen meer de verbinding willen opzoeken. “We willen met alle mensen in gesprek blijven. En ja, dit kan bijvoorbeeld ook een gesprek met een imam zijn. Radicale islamieten en potentiële terroristen moeten opgepakt worden en als land worden uitgezet. Mensen van goede wille zijn gesprekspartner”, valt er te lezen in een eerdere verklaring.

Soenjoto zegt in de brief zeer bedroefd te zijn over de gang van zaken. Opvallend detail is dat de brief ondertekend is met Partij voor de Vrijheid / voor Verbinding.

Tijdens de raadsvergadering van 31 januari zal ongetwijfeld bekend worden wie de naam van PVV Purmerend mag dragen. De burgemeester en de griffie zijn op dit moment aan het onderzoeken wie er volgens de wettelijke kaders recht heeft op het dragen van de naam PVV Purmerend. 

De brief is hier te downloaden.

Relevante artikelen:

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat door

PVV Purmerend splitst zich af in twee verschillende fracties


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
10 °
94 %
0.9kmh
100 %
do
13 °
vr
12 °
za
11 °
zo
6 °
ma
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.