4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendVan Purmerend via Artis naar een Roemeense zoo: hier woont de 'terror-oehoe'...

Van Purmerend via Artis naar een Roemeense zoo: hier woont de ‘terror-oehoe’ nu

Purmerend – Maandenlang terroriseerde hij argeloze voorbijgangers in Kwadijk en Purmerend, waarna hij werd gevangen en een tijdje in Artis woonde. Maar toen de Amsterdamse dierentuin een aantal vogelsoorten moest afstoten, werd besloten voor de ‘terror-oehoe’ een nieuw onderkomen te zoeken. Sindsdien bivakkeert hij in een dierentuin in de Roemeense stad Targu Mures.

Mediapartner NH Nieuws vroeg zich af hoe het met de oehoe gaat, en vroeg de Roemeense zoo om een teken van leven. Dat kwam vandaag, via de vicedirecteur van het Tirgu Mures Zoo Andras Kopacz. Deze stuurde NH Nieuws twee foto’s van de veelbesproken roofvogel, waarop hij het goed naar z’n zin lijkt te hebben in z’n ondergesneeuwde volière. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de oehoe gekoppeld wordt aan een vrouwtje. Dit is echter een langdurig proces, waarbij gekeken moet worden hoe de dieren op elkaar reageren en of ze compatibel zijn.

De Tirgu Mures Zoo biedt de uil een goede leefomgeving met een grote volière en een verblijf voor zichzelf. Ook zijn er twee soortgenoten aanwezig; een tweede oehoe en een vrouwtje.

Paul van Meekeren: “Als wethouder dierenwelzijn ben ik blij dat de oehoe verblijft op een plaats waar zoveel aandacht is voor de intrinsieke waarde van het dier en waar gekeken wordt naar wat het beste voor de vogel is door hem meer ruimte te gunnen. En op zoek te gaan naar een geschikte partner: laten we hopen dat dit allemaal lukt. Dat lukte in Purmerend niet, dus ik denk dat dit de beste oplossing is voor de uil én voor Purmerend”.

Ironisch genoeg is het voor de sneeuwuil in Artis, die mocht blijven nadat de oehoe naar Roemenië was verhuisd, nog maar de vraag of hij ooit nog zo’n pak sneeuw zal zien.

Relevant artikel:

Purmerendse Terror-Oehoe verhuist naar RoemeniëSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.