* Edam-Volendam* VRZW

Start uniek Young Fire & Rescue Team Markermeergebied

Volendam – Vandaag zijn de eerste vijftien meisjes en jongens officieel benoemd tot teamlid van het Young Fire & Rescue Team Markermeergebied (YFRTM). Deze jongeren in de leeftijd van 13 tot 15 jaar maken op een leuke en praktische wijze kennis met hulpverlening binnen de brede kaders van het hulpverlenings- en veiligheidsdomein.

Zij krijgen een multidisciplinair oefenprogramma aangeboden dat is samengesteld door Brandweer Zaanstreek-Waterland, gemeenten in het Markermeergebied, Politie Noord-Holland, Reddingsstation Warder en Rode Kruis district Zaanstreek-Waterland. Het YFRTM is het eerste multidisciplinaire jeugdteam in heel Nederland

Kweekvijver

Hilda Raasing, Algemeen directeur/Regionaal commandant Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland: “Ik ben ongelooflijk blij en trots dat we vandaag gestart zijn met het Young Fire & Rescue Team Markermeergebied. Jongeren zijn onze toekomst. Het is een feit dat jongeren die deelnemen aan de jeugdbrandweer vaak doorstromen naar de vrijwillige en/of beroepsbrandweer. Dat is hard nodig. Want de brandweer zoekt altijd mensen die zich 24/7 willen inzetten voor de veiligheid van onze samenleving. Maar niet alleen de brandweer heeft behoefte aan betrokken en bevlogen mensen. Andere hulpverleningsorganisaties ook. Het YFRTM is een kweekvijver voor toekomstige maatschappelijk betrokken vrijwilligers.”

Leven lang hulpvaardigheid

Lieke Severs, burgemeester Edam-Volendam en voorzitter stuurgroep van het Young Fire & Rescue Team Markermeergebied: “Het is voor het eerst in Nederland dat verschillende organisaties binnen het domein hulpverlening en veiligheid gezamenlijk een programma specifiek voor jonge mensen hebben ontwikkeld. Het YFRTM legt de basis bij jongeren voor een leven lang hulpvaardigheid en betrokkenheid bij de maatschappij.”

Toekomst

“De jongeren die hieraan aan deelnemen werken aan hun toekomst, vervolgt Lieke Sievers. Het YFRTM is namelijk naast heel leuk en uitdagend ook een leertraject. Bij gebleken geschiktheid en vacatures – vergroot deelname aan YFRT de kans om door te stromen naar vrijwilliger of beroepsmedewerker bij brandweer, politie of andere maatschappelijk betrokken organisaties. Ook ontvangen alle deelnemers een EHBO-certificaat. Hoe mooi is dat?”

Groeibriljant

“Het YFRTM is een groeibriljant waarvan de basis nu is gelegd, maar zeker nog niet af is. In de nabije toekomst hoop ik dat er nog meer maatschappelijk georiënteerde organisaties aansluiten. Maar ook dat YFRTM navolging krijgt in andere regio’s zodat nog meer jongeren opgeleid kunnen worden tot professionele betrokken hulpverleners. Samen kunnen we dit tot een succes maken,” aldus Lieke Sievers.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Bekijk ook
Close
Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.