Purmerend

Vijfde Little Free Pantry geopend in Purmerend

Purmerend – De vijfde Little Free Pantry in Purmerend is vanmiddag aan het Scholeksterhof 38 geopend door wethouder Mario Hegger. Deze Pantry is mogelijk gemaakt door Rotary Club Purmerend – Waterland, die aan de stichting SoGoed een bedrag van 500 euro had verstrekt. De ambassadeur van het nieuwe winkeltje is Kirsten Levering.

De Rotary heeft het bedrag verstrekt vanuit de zogenoemde “community service”. Voorzitter Dick Rijser: “Dit is het dienen van de gemeenschap, zowel persoonlijk als door de club, zowel financieel als daadwerkelijk, zo mogelijk in samenwerking met bestaande organisaties. Dit is het eerste kastje van de 5.” René Verhoogt van de Stichting SoGoed: “Hiermee kan de stichting 5 Pantry’s aanschaffen en word de drempel verkleind voor inwoners die hier interesse in hebben om ook hun bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Binnenkort worden er nog twee geopend, 1 in de Purmer-Zuid en 1 in de Zuidoostbeemster.”

Wethouder Mario Hegger: “Het is van belang dat mensen er voor elkaar zijn. Juist de mensen die het wat minder hebben, kunnen er iets uithalen maar je kan ook gaan ruilen. En zo krijg je weer een stuk community in de wijken.”

Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals bijvoorbeeld koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn. Het is niet toegestaan om rookwaren en/of alcoholische dranken in het kastje te leggen!

Meer informatie op: http://stichtingsogoed.nl

Relevante berichten:

Stichting SoGoed opent Little Free Pantry

Tweede Little Free Pantry in Purmerend geopend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.