Purmerend

Krokoedil symboliseert de strijd tegen zwerfafval

Purmerend – De Krokoedil is al een paar dagen in de etalage te bewonderen van de VVV-winkel in de Peperstraat. Het nieuwe kunstwerk van kunstenaar Marcus symboliseert de strijd tegen het zwerfafval en de wegwerpmaatschappij.

Het kunstwerk werd in september verleden jaar tijdens de Nazomerfeestweek opgedoken uit de Where. Duikvereniging Trilobiet deed daar de jaarlijkse schoonmaakactie, wat resulteerde in veel troep maar ook de krokodillenkop. Aan kunstenaar Marcus de eer om van de krokodillenkop iets te maken. Hij besloot er een krokodil met koeienvlekken van te maken. De Krokoedil. In zijn bek ligt het vol met zwerfafval als symbool tegen de wegwerpmaatschappij.

Video: Marcus / Music: Bensound.com

Op dit moment is er vanwege ruimtegebrek opruiming bij de Purmendse kunstenaar. Kunstwerken van 35 euro tot maximaal 100 euro.

Relevant artikel:

Nazomerfeestweek: Duikers duiken de Where schoon


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.