Purmerend

Krokoedil symboliseert de strijd tegen zwerfafval

Purmerend – De Krokoedil is al een paar dagen in de etalage te bewonderen van de VVV-winkel in de Peperstraat. Het nieuwe kunstwerk van kunstenaar Marcus symboliseert de strijd tegen het zwerfafval en de wegwerpmaatschappij.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Het kunstwerk werd in september verleden jaar tijdens de Nazomerfeestweek opgedoken uit de Where. Duikvereniging Trilobiet deed daar de jaarlijkse schoonmaakactie, wat resulteerde in veel troep maar ook de krokodillenkop. Aan kunstenaar Marcus de eer om van de krokodillenkop iets te maken. Hij besloot er een krokodil met koeienvlekken van te maken. De Krokoedil. In zijn bek ligt het vol met zwerfafval als symbool tegen de wegwerpmaatschappij.

Video: Marcus / Music: Bensound.com

Op dit moment is er vanwege ruimtegebrek opruiming bij de Purmendse kunstenaar. Kunstwerken van 35 euro tot maximaal 100 euro.

Relevant artikel:

Nazomerfeestweek: Duikers duiken de Where schoon

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by