Column

Frank Noz: Gemeentelijke belastingen in Weidevenne stijgen fors (column)

De gemeentelijke heffingen voor de wijk weidevenne gaan fors omhoog, zo laat een contactpersoon van de gemeente weten.

 “Weidevenners klagen veel, veel meer dan de rest van purmerend. Dat zij hun wijk tot elite wijk van de stad uitroepen vinden wij op zich prima, maar daar betaal je dan ook voor.” Het verschil met de rest kan u verhouding zomaar 30% bedragen, komt uit ons eigen onderzoek. “Ja oké, leuk zullen ze het niet vinden maar dat zijn wij wel gewend. Niemand dwingt mensen om in deze wijk te willen wonen.”

Op onze vraag waarom dit geheim gehouden wordt, kregen wij de volgende verklaring:

“Geheim is een groot woord waar onze gemeente niet aan doet. Noem het automatisering zonder voorafgaande berichtgeving. Het is niet zo dat mensen met andere wijken overleggen wat ze kwijt zijn, zeker weidevenners niet. Bovendien kan de gemiddelde bewoner dit makkelijk missen, dat komt uit ons eigen onderzoek.”

Wij vroegen dhr. Patrick Atje, placebo therapeut en inwoner van weidevenne, om een eerste reactie. “Als ik de rekening binnen krijg zal ik er zeker een pittige reactie over schrijven op Facebook!”

Was getekend

Frank Noz

Zelfstandige (satirische) colums met een lekker regionaal tintje

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.