Purmerend

‘Veel aandacht en interesse’ voor terror-oehoe in Roemeense zoo (video)

Purmerend – De ster van de Purmerendse terror-oehoe is wederom rijzende. Nadat zijn wijze kop jaren geleden regelmatig Nederlandse voorpagina’s haalde, is de ‘agressieve uil uit Nederland’ nu ook in het Oost-Europese land het gesprek van de dag. Een nationale tv-zender wijdde zelfs een reportage aan de oehoe.

“Uil die Nederlanders terroriseerde voor heropvoeding naar Roemenië”, kopt DIGI24 op haar website. De zender schrijft dat de oehoe lange tijd nietsvermoedende voorbijgangers aanviel, en daarom naar een dierentuin werd gebracht.

Die dierentuin is Artis, waar de terror-oehoe tot voor kort verbleef. Toen bleek dat de Amsterdamse dierentuin een aantal vogelsoorten moest afstoten, werd besloten een nieuwe plek voor de oehoe te zoeken. Dat werd Tirgu Mures Zoo, in de Roemeense stad Târgu Mures.

Relevant artikel:

Van Purmerend via Artis naar een Roemeense zoo: hier woont de ‘terror-oehoe’ nu

Bron: NH-Nieuws.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.