112

Zeer grote brand aan de Purmersteenweg

Purmerend – Even voor 22:00 uur kwam er een melding binnen van een brand aan de Purmersteenweg in Purmerend. Binnen 10 minuten werd de brand opgeschaald van middel, naar groot, naar zeer groot.

Het betreft een brand in meerdere schuren aan de tuinkant van de naast gelegen woningen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is er voorafgaand aan de brand een kleine explosie gehoord. Er raakten geen mensen gewond. Omwonenden en voorbijgangers moeten uit de rook blijven.

Een aantal huizen zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis.

Update 23:10 – De brand is meester. Er zijn 2 schuren volledig verbrand waarbij de woningen ook zwaar zijn beschadigd. De bewoners kunnen niet terug naar de woning en zullen elders worden opgevangen. Geen gewonden. Oorzaak mogelijk een kacheltje in een van de schuren.

Foto’s: © Regio Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.