112

Zeer grote brand aan de Purmersteenweg

Purmerend – Even voor 22:00 uur kwam er een melding binnen van een brand aan de Purmersteenweg in Purmerend. Binnen 10 minuten werd de brand opgeschaald van middel, naar groot, naar zeer groot.

Het betreft een brand in meerdere schuren aan de tuinkant van de naast gelegen woningen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is er voorafgaand aan de brand een kleine explosie gehoord. Er raakten geen mensen gewond. Omwonenden en voorbijgangers moeten uit de rook blijven.

Een aantal huizen zijn ontruimd. De bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis.

Update 23:10 – De brand is meester. Er zijn 2 schuren volledig verbrand waarbij de woningen ook zwaar zijn beschadigd. De bewoners kunnen niet terug naar de woning en zullen elders worden opgevangen. Geen gewonden. Oorzaak mogelijk een kacheltje in een van de schuren.

Foto’s: © Regio Purmerend

https://twitter.com/HaicoKatsFoto/status/1087843774477336576

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....