* Edam-Volendam112

Elektrische lijnbus vliegt in brand tijdens opladen bij busstation Edam

EDAM – In een stilstaande lijnbus op het busstation in Edam is vanmiddag een brand ontstaan. De bus, die rijdt op batterijen, zat aan de oplader.

De brandweer is aanwezig om de vlammen de doven. Op foto’s is te zien dat het vuur uit de achterkant van het voertuig slaat.

Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. De brandweer adviseert reizigers uit de buurt van de rook te blijven. “Er is opgeschaald naar grip 1, omdat de grote rookwolk die is ontstaan bij de brand in de richting van Edam waait”, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Veel rook

Een getuige meldt aan mediapartner NH Nieuws dat het erg stinkt op het busstation. Ook is het erg mistig door de rook. “Maar er is niemand gewond geraakt zo ver ik kan zien”, aldus de getuige.

Door de brand is de N247 afgesloten in beide richtingen. Het busvervoer tussen Amsterdam en Hoorn ondervindt hinder door het incident.

Waarom zie ik geen kopfoto?

Regio Purmerend steunt aankomende vrijdag landelijke actie fotojournalisten

Update:

Bussen kunnen in de loop van de middag weer rijden vanaf het station. Over de oorzaak is momenteel niets bekend, meldt een woordvoerder van EBS. “Dit is sowieso nog nooit gebeurd met deze nieuwe bussen. Ze rijden niet alleen in Edam maar ook elders in het land. We proberen uit onderzoek op te maken wat hier de oorzaak van is.”

De elektrische bussen zullen vandaag niet meer in actie komen. “We kunnen niet bij het laadstation. Gangbare bussen worden ingezet om dit op te vangen.” Dit meldt Stadskrant Edam -Volendam e.o.

Video’s: Groot- Waterland

Video: NH-Nieuws


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.