13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeverkeerRuim dertig bekeuringen uitgedeeld in binnenstad

Ruim dertig bekeuringen uitgedeeld in binnenstad

Purmerend – Na jaren van overlast, gaat het fiets- en scooterbeleid in de binnenstad binnenkort definitief op de schop. De regels worden duidelijker gemaakt, fietsen is straks nog maar op één plek binnen het voetgangersgebied toegestaan. Dit tot vreugde van voetgangers en ondernemers, want de overlast liep de spuigaten uit. 

Soms waren overtredingen het gevolg van onduidelijke regels. Maar in veel gevallen deden fietsers en scooters waar ze zelf zin in hadden. Bestuurders die netjes met de fiets in de hand door het voetgangersgebied lopen zijn eerder uitzondering dan regel. De overlast schept veel ongenoegen bij wandelaars in het centrum en bezoekers van winkelcentra. Het leverde gevaarlijke situaties in het verkeer op. 

Door fietsen alleen nog maar toe te staan in de Koestraat/Kalversteeg op een duidelijk gemarkeerd fietsgedeelte, is het in de toekomst voor iedereen duidelijk waar er gefietst mag worden. Deze plannen liggen momenteel ter goedkeuring op het gemeentehuis. Na de wijziging zal de overlast stevig aangepakt worden met controles en boetes.

Controles

Afgelopen dagen zijn er in het centrum alvast vliegende controles uitgevoerd. Daarbij zijn een groot aantal bekeuringen opgemaakt. Woensdag werden er bekeuringen uitgeschreven aan veertien fietsers die zich niet aan de regels hielden. Zelfs twee automobilisten lapten de regels aan hun laars en reden buiten de toegestane tijd door het voetgangersgebied. Ook vrijdag kwam de teller uit op veertien fietsers. Verder ontvingen ook één scooterrijder en een eigenaar van een loslopende hond een prent.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.