16.9 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
Home* StadsgesprekHet Stadsgesprek – aflevering 2: "Stadshistoricus" Piet Jonker

Het Stadsgesprek – aflevering 2: “Stadshistoricus” Piet Jonker

Purmerend – Het Stadsgesprek is een maandelijks terugkerend item op Regio Purmerend. Voor de nog aankomende 4 afleveringen vindt het stadsgesprek plaats in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken aan de Neckerdijk. Het doel van het Stadsgesprek is om in ongeveer 10 minuten bekende en minder bekende Purmerenders beter te leren kennen.

Vorige maand trapte we aflevering 1 af met Frans Spijkerman. Vandaag in aflevering 2 “stadshistoricus” en verhalenverteller Piet Jonker die een boek met als titel: Terugblik Purmerend heeft geschreven met verhalen van vroeger en haar bewoners. Openhartig vertelde hij over zijn moeilijke jeugd en zijn wereldreizen. Piet is geliefd in de Raad van Purmerend en altijd positief. Inmiddels is Piet al weer bezig met nieuwe verhalen voor de krant en een nieuw boek over de familie Brantjes.

Het boek Terugblik Purmerend is te koop (15 euro) bij Het Leesteken Zuidersteeg, Thorbeckekade 31, Kransfontein 40, de VHP en de Museumwinkel.

Volgende maand in aflevering 3 van het Stadsgesprek de oud-burgemeester van Purmerend: Theun van Dam, die 14 jaar (1988 – 2002) de burgervader van Purmerend was.

Relevant artikel:

Het Stadsgesprek – aflevering 1: Frans Spijkerman van Spijkerman Eten en Drinken Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
16.9 ° C
17.8 °
15 °
60 %
4.9kmh
82 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.