Het Stadsgesprek – aflevering 2: “Stadshistoricus” Piet Jonker

Purmerend – Het Stadsgesprek is een maandelijks terugkerend item op Regio Purmerend. Voor de nog aankomende 4 afleveringen vindt het stadsgesprek plaats in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken aan de Neckerdijk. Het doel van het Stadsgesprek is om in ongeveer 10 minuten bekende en minder bekende Purmerenders beter te leren kennen.

Vorige maand trapte we aflevering 1 af met Frans Spijkerman. Vandaag in aflevering 2 “stadshistoricus” en verhalenverteller Piet Jonker die een boek met als titel: Terugblik Purmerend heeft geschreven met verhalen van vroeger en haar bewoners. Openhartig vertelde hij over zijn moeilijke jeugd en zijn wereldreizen. Piet is geliefd in de Raad van Purmerend en altijd positief. Inmiddels is Piet al weer bezig met nieuwe verhalen voor de krant en een nieuw boek over de familie Brantjes.

Het boek Terugblik Purmerend is te koop (15 euro) bij Het Leesteken Zuidersteeg, Thorbeckekade 31, Kransfontein 40, de VHP en de Museumwinkel.

Volgende maand in aflevering 3 van het Stadsgesprek de oud-burgemeester van Purmerend: Theun van Dam, die 14 jaar (1988 – 2002) de burgervader van Purmerend was.

Relevant artikel:

Het Stadsgesprek – aflevering 1: Frans Spijkerman van Spijkerman Eten en Drinken 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*