* StadsgesprekPurmerend

Het Stadsgesprek – aflevering 2: “Stadshistoricus” Piet Jonker

Purmerend – Het Stadsgesprek is een maandelijks terugkerend item op Regio Purmerend. Voor de nog aankomende 4 afleveringen vindt het stadsgesprek plaats in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken aan de Neckerdijk. Het doel van het Stadsgesprek is om in ongeveer 10 minuten bekende en minder bekende Purmerenders beter te leren kennen.

Vorige maand trapte we aflevering 1 af met Frans Spijkerman. Vandaag in aflevering 2 “stadshistoricus” en verhalenverteller Piet Jonker die een boek met als titel: Terugblik Purmerend heeft geschreven met verhalen van vroeger en haar bewoners. Openhartig vertelde hij over zijn moeilijke jeugd en zijn wereldreizen. Piet is geliefd in de Raad van Purmerend en altijd positief. Inmiddels is Piet al weer bezig met nieuwe verhalen voor de krant en een nieuw boek over de familie Brantjes.

Het boek Terugblik Purmerend is te koop (15 euro) bij Het Leesteken Zuidersteeg, Thorbeckekade 31, Kransfontein 40, de VHP en de Museumwinkel.

Volgende maand in aflevering 3 van het Stadsgesprek de oud-burgemeester van Purmerend: Theun van Dam, die 14 jaar (1988 – 2002) de burgervader van Purmerend was.

Relevant artikel:

Het Stadsgesprek – aflevering 1: Frans Spijkerman van Spijkerman Eten en Drinken 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.