Purmerend

34 PostNL brievenbussen weg uit straatbeeld Purmerend

Purmerend – Vanaf zaterdag 23 februari 2019 past PostNL het netwerk van brievenbussen in onze regio aan. De reden voor de verandering is dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd, geeft PostNl aan. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden weggehaald of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Eerder werden andere gebieden in Nederland al gesaneerd. Nu komt onze regio aan de beurt. Uitgangspunt van PostNL is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden dan ook staan. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

In Purmerend zullen er 34 brievenbussen verdwijnen. 2 brievenbussen zullen worden toegevoegd.

In Edam-Volendam zullen er 18 verdwijnen en wordt er 1 toegevoegd. Bekijk de lijst hier.

In de Beemster verdwijnen 6 brievenbussen. Bekijk de lijst hier.

In Waterland verdwijnen er 3 in Monnickendam. Marken, Broek in Waterland en Zuiderwoude moeten het binnenkort met 1 minder doen. Bekijk de lijst hier.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by