Purmerend

34 PostNL brievenbussen weg uit straatbeeld Purmerend

Purmerend – Vanaf zaterdag 23 februari 2019 past PostNL het netwerk van brievenbussen in onze regio aan. De reden voor de verandering is dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd, geeft PostNl aan. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden weggehaald of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Eerder werden andere gebieden in Nederland al gesaneerd. Nu komt onze regio aan de beurt. Uitgangspunt van PostNL is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden dan ook staan. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

In Purmerend zullen er 34 brievenbussen verdwijnen. 2 brievenbussen zullen worden toegevoegd.

In Edam-Volendam zullen er 18 verdwijnen en wordt er 1 toegevoegd. Bekijk de lijst hier.

In de Beemster verdwijnen 6 brievenbussen. Bekijk de lijst hier.

In Waterland verdwijnen er 3 in Monnickendam. Marken, Broek in Waterland en Zuiderwoude moeten het binnenkort met 1 minder doen. Bekijk de lijst hier.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.