19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerend34 PostNL brievenbussen weg uit straatbeeld Purmerend

34 PostNL brievenbussen weg uit straatbeeld Purmerend

Purmerend – Vanaf zaterdag 23 februari 2019 past PostNL het netwerk van brievenbussen in onze regio aan. De reden voor de verandering is dat er in Nederland steeds minder post wordt verstuurd, geeft PostNl aan. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden weggehaald of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Eerder werden andere gebieden in Nederland al gesaneerd. Nu komt onze regio aan de beurt. Uitgangspunt van PostNL is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar moeten blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij zorginstellingen en verlaagde brievenbussen blijven om die reden dan ook staan. Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

In Purmerend zullen er 34 brievenbussen verdwijnen. 2 brievenbussen zullen worden toegevoegd.

In Edam-Volendam zullen er 18 verdwijnen en wordt er 1 toegevoegd. Bekijk de lijst hier.

In de Beemster verdwijnen 6 brievenbussen. Bekijk de lijst hier.

In Waterland verdwijnen er 3 in Monnickendam. Marken, Broek in Waterland en Zuiderwoude moeten het binnenkort met 1 minder doen. Bekijk de lijst hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.