* Zuidoostbeemster

Meerdere vrijwilligers in touw om afgebrande hondenopvang te herstellen

Zuidoostbeemster – Zo’n twintig mensen hebben zich vandaag gemeld om al het puin op te ruimen na de brand in de overdekte binnenplaats van opvang ‘De Hondenbus’ in Zuidoostbeemster. “Het is verschrikkelijk voor iedereen, maar zo kunnen we er wel voor zorgen dat de honden vanaf maandag weer een plek hebben”, vertelt een oud-werknemer aan mediapartner NH-Nieuws.

Ze vertrok bijna een jaar geleden bij ‘De Hondenbus’. Maar toen ze het vreselijke nieuws hoorde over de brand waarbij zes honden omkwamen, ging ze meteen naar de opvang om een steentje bij te kunnen dragen. “Dit raakt me. Ik ken de honden en de eigenaren ook”, vertelt ze.

En ze is niet de enige met deze gedachte. Ook andere oud-werknemers, klanten en personeelsleden staan sinds 10.00 uur vanochtend te scheppen en te tillen. “We zijn een paar uur flink doorgegaan.”

Crowdfunding

Wel moet er nog behoorlijk wat gebeuren voordat de opvang op maandag weer kan openen. Daarom keren de helpers de komende dagen terug om samen een veilig verblijf te maken voor de honden.

De doneeractie van Marco Brands uit Purmerend komt daarbij als geroepen. “Geweldig, zo kunnen we weer iets moois opbouwen”, klinkt het. Veel betrokkenen willen een bijdrage doen. Inmiddels is er €10.880 opgehaald. Het streefbedrag is €12.500

Met het geld hoopt Brands niet alleen bij te dragen aan een nieuwe binnenplaats, maar er ook voor te zorgen dat er een aandenken geplaatst wordt voor de omgekomen honden. “Dat wil de eigenaar ook heel graag”, aldus Nieuwland.

Relevante artikelen:

Aantal dode dieren vlammenzee hondenopvang komt uit op zeven (video)

Marco zamelt geld in voor afgebrande hondenopvang: “Wat ik zag was dieptriest”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.