Purmerend

Sloop parkeergarage ’t Lammetje gestart (video)

Purmerend – De gemeente is afgelopen maandag gestart met de sloop van de parkeergarage ’t Lammetje. De garage is sinds 20 januari afgesloten. De garage was in 2009 neergezet als tijdelijke parkeergarage voor 5 jaar en had 3 verdiepingen met elk 70 parkeerplaatsen.

Op 17 september 2018 besloot de gemeente de bovenste verdieping af te sluiten omdat er te veel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten. In oktober 2018 vonden er herstelwerkzaamheden plaats, waarbij de bovenste twee verdiepingen tijdelijk werden afgesloten.

Het was niet de eerste keer dat er problemen waren. Op 7 april 2017 moesten zelfs twee van de drie verdiepingen worden gesloten toen bij een inspectie losliggende vloerplaten werden ontdekt. De gemeente besloot in september 2018 na het afsluiten van de bovenste verdieping onderzoek te gaan doen en begin 2019 te beslissen over de toekomst.

Uit inspecties is nu naar voren gekomen dat ´t Lammetje in de huidige opzet aan het eind van de levensduur is gekomen. Daarom is gestart met de sloop. Er komt een parkeerterrein met ongeveer 100 parkeerplekken voor terug. De gemeente gaat actief alternatieve parkeermogelijkheden onder de aandacht brengen.

De maand februari wordt gebruikt om ’t Lammetje te demonteren en om het terrein opnieuw in te richten. Vanaf maart zou er weer geparkeerd kunnen worden.

Relevant artikel:

Parkeergarage ’t Lammetje gesloten vanaf 20 januari 18.00 uur

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.