5.1 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
HomePolitiekPVV Purmerend gooit het roer om: "We zijn op weg naar iets...

PVV Purmerend gooit het roer om: “We zijn op weg naar iets moois” (video)

PURMEREND – De PVV in Purmerend gaat een nieuwe richting op. Dat kondigt PVV-raadslid Rob van Dongen voor de camera van Mediapartner NH Nieuws aan. Na een ruzie binnen de partij gaat de PVV onder leiding van Soenjoto en Van Dongen het helemaal anders doen. “We zitten nu een jaar in de raad en waarom zou je je mening niet kunnen veranderen?”

Het begon allemaal met een ruzie binnen de PVV afgelopen december. Sindsdien zijn er twee PVV-partijen in Purmerend. Een traditionele PVV-partij onder leiding van Nicole Moinat en een PVV-partij die een andere richting kiest en wordt bemand door Soenjoto-Van Dongen. Laatstgenoemde bracht deze week een motie in voor een soepeler kinderpardon in Purmerend.

Soenjoto heeft een gesprek gehad met medewerkers van een asielzoekerscentrum en is daardoor geraakt, legt ze uit: “Ik heb de verhalen moeten aanhoren. Dat raakte me diep.” Dit was voor haar de reden om de motie in te dienen, die ze overigens weer introk vlak voor de stemming.

Dat de ‘PVV Soenjoto/Van Dongen’ een andere richting op wil, blijkt eens te meer uit een verklaring die ze gisteravond in de raadszaal voorlazen. Van Dongen ging in de verklaring door het stof en verontschuldigde ten opzichte van beledigende opmerkingen die hij eerder in de raad maakte. Ze lieten hierin ook weten te streven naar een Nederland waar iedereen zich veilig voelt.

Wilders heeft ondertussen geen contact meer met de twee raadsleden. Wel heeft hij het raadslid van de andere PVV-partij in Purmerend, Nicole Moinat, een plek op de lijst voor de provinciale verkiezingen gegeven.

Video en tekst: NH Nieuws/ Mischa Korzec

Relevante artikelen:

Wie is de fractievoorzitter van de PVV Purmerend? (video)

Strijd om fractievoorzitterschap en gebruik naam PVV Purmerend gaat door

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.1 ° C
6.1 °
4.4 °
76 %
3.6kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
11 °
vr
11 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.