Purmerend

Gilde Purmerend zoekt coaches die brugklassers begeleiden

Purmerend – Coach4you helpt kinderen bij de overgang van de basisschool naar de brugklas. De vrijwilligers (coaches) komen iedere week een keer bij hen langs om hen te ondersteunen. Doel van de begeleiding is dat kinderen met succes de brugklas afronden en zelfstandig de opleiding kunnen vervolgen. Hiermee worden hun kansen in het voortgezet onderwijs zo optimaal mogelijk.

De coach ondersteunt de leerling bij dingen die hij of zij belangrijk vindt en betrekt ouders bij het schoolwerk en de school. In het begin kijkt hij vooral waar de leerling behoefte aan heeft. De coach helpt de leerling bijvoorbeeld bij het plannen van het huiswerk, want dat is vaak heel moeilijk voor een brugklasser.  Hij leert de leerling een agenda in te richten en ondersteunt de leerling bij bijvoorbeeld de voorbereiding op een proefwerk. De coach overlegt met en ondersteunt de leerling en diens ouders met alle mogelijke schoolzaken. Het gaat dus niet om specifieke huiswerkbegeleiding voor een of meerdere vakken.

In juni 2019 kunnen we starten met de coaching van nieuwe groep leerlingen. Voor deze groep zoeken we nog nieuwe coaches. Heeft u affiniteit met deze leeftijdsgroep en onderwijs én bent u één tot anderhalf uur per week beschikbaar voor de begeleiding van een leerling dan is coach zijn bij Coach4You misschien iets voor u. Voorwaarde om als coach te worden ingezet is dat u een coachtraining heeft gevolgd en in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag. De coachtraining wordt u kosteloos aangeboden door Coach4You Nederland met ondersteuning van het Oranjefonds.

Meer informatie op de website: www.gildepurmerend.nl

Wilt u zich opgeven als coach? Meldt u dan aan als coach bij Marjan Hendriks-Pille, coördinator Coach4You Purmerend. E-mailadres: [email protected]

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.