* Zuidoostbeemster

Opbouw afgebrande hondenopvang bijna klaar: “Heel erg hartverwarmend” (video)

Zuidoostbeemster – Amos van den Berg is er stil van. De eigenaar van De Hondenbus kan niet bevatten dat zijn hondenopvang weer bijna helemaal opgebouwd is. “Het is echt ongelooflijk wat iedereen doet. Het is heel erg hartverwarmend.”

De Hondenbus in Zuidoostbeemster brandde vorige week af. Zeven honden kwamen om het leven. Met man en macht wordt nu gewerkt om alles weer op te bouwen, en met succes.

Vrijwilliger Rob Wassink helpt mee met het aanleggen van de bestrating. Hij vertelt dat zijn hond het drama vorige week overleefde. “Dus dan heb je wel het gevoel dat je iets wilt doen.”

Bijdrage leveren

Van alle kanten komen mensen hun bijdrage leveren. Naast helpen met opbouwen, worden er spullen gebracht. Sommigen brengen eten voor de vrijwilligers.

De vrijwilligers van de Hondenbus kunnen er niet over uit hoe betrokken iedereen is. “Ja, ik word er emotioneel van”, vertelt Pascale Stoeltie. “We gaan gewoon door, ‘ik zeg altijd een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, want je moet positief blijven. Er is al genoeg ellende.”

Dankzij alle hulp kan de hondenopvang maandag weer open.

Video en tekst: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevante artikelen:

Aantal dode dieren vlammenzee hondenopvang komt uit op zeven (video)

Grote brand aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.