* Zuidoostbeemster

Opbouw afgebrande hondenopvang bijna klaar: “Heel erg hartverwarmend” (video)

Zuidoostbeemster – Amos van den Berg is er stil van. De eigenaar van De Hondenbus kan niet bevatten dat zijn hondenopvang weer bijna helemaal opgebouwd is. “Het is echt ongelooflijk wat iedereen doet. Het is heel erg hartverwarmend.”

De Hondenbus in Zuidoostbeemster brandde vorige week af. Zeven honden kwamen om het leven. Met man en macht wordt nu gewerkt om alles weer op te bouwen, en met succes.

Vrijwilliger Rob Wassink helpt mee met het aanleggen van de bestrating. Hij vertelt dat zijn hond het drama vorige week overleefde. “Dus dan heb je wel het gevoel dat je iets wilt doen.”

Bijdrage leveren

Van alle kanten komen mensen hun bijdrage leveren. Naast helpen met opbouwen, worden er spullen gebracht. Sommigen brengen eten voor de vrijwilligers.

De vrijwilligers van de Hondenbus kunnen er niet over uit hoe betrokken iedereen is. “Ja, ik word er emotioneel van”, vertelt Pascale Stoeltie. “We gaan gewoon door, ‘ik zeg altijd een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, want je moet positief blijven. Er is al genoeg ellende.”

Dankzij alle hulp kan de hondenopvang maandag weer open.

Video en tekst: Mediapartner NH-Nieuws.

Relevante artikelen:

Aantal dode dieren vlammenzee hondenopvang komt uit op zeven (video)

Grote brand aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by