OVPurmerend

Enquête busvervoer: wat vinden reizigers belangrijk?

Purmerend – Gemeente Purmerend heeft een online enquête uitgezet over het busvervoer in de regio Zaanstreek-Waterland (Beemster/Purmerend, Zaanstad en Amsterdam). De gemeenteraad vindt het belangrijk dat inwoners van Purmerend kunnen meepraten over wat zij belangrijk vinden aan busvervoer.

Dat kan bijvoorbeeld gaan over punctualiteit (rijdt de bus op tijd?), maar ook over goede aansluitingen, het comfort in de bus en de vriendelijkheid van het personeel. De enquête is in te vullen op www.purmerend.nl/bus.

Input geven tijdens bewonersavond: 4 maart

Naast de online enquête kunnen reizigers ook hun mening geven tijdens een avond in het stadhuis op maandag 4 maart, van 19.00 tot 21.00 uur. Een vertegenwoordiger van de Vervoerregio vertelt dan meer over het proces en wat er met de uitkomsten gedaan wordt. Vervolgens gaat het gesprek in kleinere groepjes over het busvervoer op wijkniveau en binnen de verschillende dorpen in Beemster.

Resultaten enquête

De opbrengst van de enquête en van de avond op 4 maart wordt door de gemeenteraad aangeboden aan de Vervoerregio Amsterdam. Zij kijken goed naar wat reizigers belangrijk vinden en als het mogelijk is, nemen ze het mee in de uitvraag aan de vervoerders. Hierbij worden niet alleen de uitkomsten van Purmerend meegenomen, maar de inwoners van andere steden (van de regio Zaanstreek-Waterland) hebben ook inspraak. De Vervoerregio maakt vervolgens afwegingen: waar is behoefte aan en wat is haalbaar?

Aanbesteding

De Vervoerregio Amsterdam sluit elke 10 jaar een nieuw contract af met een vervoermaatschappij, bijvoorbeeld EBS of Connexxion, over het busvervoer in een bepaalde regio. Dit loopt via een aanbesteding en wordt een concessieverlening genoemd. Vervoermaatschappijen kunnen inschrijven op zo’n aanbesteding. Degene met het beste aanbod wint de concessie en krijgt daarmee het recht om het busvervoer in een bepaalde regio te verzorgen. De voorbereiding voor een nieuwe aanbesteding en bijbehorend busvervoer is net gestart. Het nieuwe busvervoer gaat rijden in december 2021.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.