Telefoondieven-duo slaat massaal hun slag in kleine winkels: “Oppassen!”

Regionaal – De politie waarschuwt voor twee mannen die telefoons stelen van winkeliers en klanten van kleine winkels. In Noord-Holland waren meerdere kapsalons doelwit van de twee mannen, waaronder enkele zaken in Zaandam. Nu is een signalement van het duo bekend.

“Ze komen met twee jongens. De één leid je af en de ander pikt mobiele telefoons”, vertelde kapper Jaap Keijser gisteren aan Mediapartner NH Nieuws. Hij werd slachtoffer van de dieven. “Ik hoor berichten uit heel Nederland.”

De politie brengt vandaag meer informatie over het tweetal en hun werkwijze. De mannen komen samen de winkel binnen. In gebrekkig Engels leidt een van de twee het personeel af. Die zaait vaak ook wat verwarring door met een folder te wapperen.

De ander kijkt ondertussen waar mobiele telefoons liggen en probeert die te stelen. Soms leggen ze ook een folder op een mobiele telefoon en als ze die folder dan weer oppakken, nemen ze ook de telefoon mee.

Signalement

Het gaat volgens de politie om twee mannen tussen de 20 en 22 jaar oud, met een lengte rond de 1.60 meter. Ze hebben een licht getint uiterlijk.

De een heeft een tenger postuur en donkerbruin haar, dat aan de zijkanten kort is en bovenop langer. De andere telefoondief heeft een normaal postuur en kort donkerbruin haar. Een van de mannen draagt soms een zwart lederen jasje, waarop een half doodshoofd van strass-steentjes zit. Ze rijden mogelijk in een donkerblauwe personenauto met witte kentekenplaten.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt