6.4 C
Purmerend
zaterdag 20 april 2024
HomeRegionaalTelefoondieven-duo slaat massaal hun slag in kleine winkels: "Oppassen!"

Telefoondieven-duo slaat massaal hun slag in kleine winkels: “Oppassen!”

Regionaal – De politie waarschuwt voor twee mannen die telefoons stelen van winkeliers en klanten van kleine winkels. In Noord-Holland waren meerdere kapsalons doelwit van de twee mannen, waaronder enkele zaken in Zaandam. Nu is een signalement van het duo bekend.

“Ze komen met twee jongens. De één leid je af en de ander pikt mobiele telefoons”, vertelde kapper Jaap Keijser gisteren aan Mediapartner NH Nieuws. Hij werd slachtoffer van de dieven. “Ik hoor berichten uit heel Nederland.”

De politie brengt vandaag meer informatie over het tweetal en hun werkwijze. De mannen komen samen de winkel binnen. In gebrekkig Engels leidt een van de twee het personeel af. Die zaait vaak ook wat verwarring door met een folder te wapperen.

De ander kijkt ondertussen waar mobiele telefoons liggen en probeert die te stelen. Soms leggen ze ook een folder op een mobiele telefoon en als ze die folder dan weer oppakken, nemen ze ook de telefoon mee.

Signalement

Het gaat volgens de politie om twee mannen tussen de 20 en 22 jaar oud, met een lengte rond de 1.60 meter. Ze hebben een licht getint uiterlijk.

De een heeft een tenger postuur en donkerbruin haar, dat aan de zijkanten kort is en bovenop langer. De andere telefoondief heeft een normaal postuur en kort donkerbruin haar. Een van de mannen draagt soms een zwart lederen jasje, waarop een half doodshoofd van strass-steentjes zit. Ze rijden mogelijk in een donkerblauwe personenauto met witte kentekenplaten.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.4 ° C
7.2 °
5.5 °
79 %
4.9kmh
96 %
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
9 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.