Purmerend

Ondernemer Koemarkt “Mijn omzet is met meer dan 25% gedaald.”

Purmerend – Door de parkeerproblematiek is de omzet bij de meerderheid van de Koemarkt ondernemers gedaald, ook de bewoners van de binnenstad komen steeds meer in de knel met parkeren. Bewoners wijken steeds meer uit naar de naastgelegen wijken omdat er geen parkeerplek meer te vinden is. Ondernemers komen langzaam in de problemen omdat ze, voornamelijk in de avonduren, last hebben van klanten die niet meer komen. 

Door de sloop van het lammetje en de bouw van de Markthal zijn er nu zo’n 400 plekken minder. De wethouder had verleden jaar moeten luisteren, zegt Maarten Schipper van Concordia: “Toen wist ze al dat het lammetje moest sluiten. Was toen adequaat te werk gegaan. Nu hoor ik om mij heen dat ondernemers te maken hebben met een omzetdaling van meer dan 25%.” 

Ook een bewoner van de Purmersteenweg spreekt zich uit. “Door de bouw op de locatie van Zijp en de bouw op de Brantjesoever verdwijnen er straks ook weer een hoop plaatsen. Dit gaat niet goed. Ik parkeer nu als ik thuis kom van het werk ergens in de bloemenbuurt.” Ook bewoners van de Bloemenbuurt zien dat de druk op het parkeren in hun wijk is toegenomen. Een bewoner uit de Narcissenstraat geeft aan: “De druk was hier al hoog maar ik kon altijd wel een plek dichtbij vinden. Nu moet ik soms ook een straat verder parkeren.”

De wethouder heeft al aangegeven bezig te zijn met een visie over hoe de parkeerproblematiek op te lossen maar dat duurt de bewoners en de ondernemers veel te lang. Initiatiefnemer van de petitie en ondernemer Koemarkt Roy Faber: “Aankomende dinsdagavond om 19:00 uur gaan wij “demonstreren” bij het gemeentehuis. Wij willen met deze actie onze stem laten horen. Wij willen constructief in gesprek. Wij willen samen met de Gemeente Purmerend anticiperen over het parkeerbeleid. De Koemarkt moet een bruisend horeca plein zijn en iedereen moet gemakkelijk kunnen parkeren.”

De verwachting is dat aanstaande dinsdag meer dan 100 mensen zich zullen melden bij het gemeentehuis.

De petitie, die inmiddels al 337 keer is getekend, vindt u hier: https://www.petities24.com/petitie_tegen_parkeertekort_purmerend

Tijdens het gesprek met de ondernemers komt er ook spontaan een oplossing op tafel. “Als we nu proberen om de parkeerplaats bij de Deen open te gooien in de avond- en nachturen dan hebben we weer wat gewonnen in de tussentijd. Zetten we daar als (koemarkt)-shuttle een soort van tuk-tuk in.”

Aankomend woensdag komt Regio Purmerend, na de “demonstratie”, met een videoverhaal over dit onderwerp waarin ondernemers, bewoners en politieke fracties aan het woord komen.  

Heeft u last met parkeren in de binnenstad?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Relevante artikelen:

70 parkeerplaatsen weg uit binnenstad Purmerend

Parkeergarage ’t Lammetje gesloten vanaf 20 januari 18.00 uur

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.