112Purmerend

Aantal Halt straffen in Purmerend toegenomen

Purmerend – Het aantal Halt straffen is in 2018 met 4.5% in Purmerend toegenomen. In 2018 zijn er aan 20 jongeren per duizend jongeren Halt straffen uitgedeeld. Uitgaande van cijfers van de gemeente Purmerend, die stelt dat Purmerend rond de 5800 jongeren tussen de 12 tot18 jaar heeft, zou dit dan gaan om ongeveer 115 jongeren. Jongeren die een strafbaar licht vergrijp plegen, worden door politie of leerplichtambtenaren naar Halt verwezen voor een passende Halt-straf.

In de Beemster is er daling van 12,5% te zien. Edam-Volendam scoort in onze regio het beste met een daling van 18,5%.

In 2018 zijn er landelijk bijna vijftienduizend Halt-straffen uitgedeeld aan overtredende jongeren. De meerderheid betreft straffen voor schoolverzuim, diefstal of drank- en drugsgerelateerde zaken.

De organisatie van Halt schrijft in een persbericht dat dit ‘voor het grootste deel te wijten is aan het gebrek aan capaciteit bij de politie’. Kleine vergrijpen zouden daarom niet hoog op de prioriteitenlijst staan.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.