0.9 C
Purmerend
zaterdag 2 december 2023
Home112Aantal Halt straffen in Purmerend toegenomen

Aantal Halt straffen in Purmerend toegenomen

Purmerend – Het aantal Halt straffen is in 2018 met 4.5% in Purmerend toegenomen. In 2018 zijn er aan 20 jongeren per duizend jongeren Halt straffen uitgedeeld. Uitgaande van cijfers van de gemeente Purmerend, die stelt dat Purmerend rond de 5800 jongeren tussen de 12 tot18 jaar heeft, zou dit dan gaan om ongeveer 115 jongeren. Jongeren die een strafbaar licht vergrijp plegen, worden door politie of leerplichtambtenaren naar Halt verwezen voor een passende Halt-straf.

In de Beemster is er daling van 12,5% te zien. Edam-Volendam scoort in onze regio het beste met een daling van 18,5%.

In 2018 zijn er landelijk bijna vijftienduizend Halt-straffen uitgedeeld aan overtredende jongeren. De meerderheid betreft straffen voor schoolverzuim, diefstal of drank- en drugsgerelateerde zaken.

De organisatie van Halt schrijft in een persbericht dat dit ‘voor het grootste deel te wijten is aan het gebrek aan capaciteit bij de politie’. Kleine vergrijpen zouden daarom niet hoog op de prioriteitenlijst staan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
0.9 ° C
2.2 °
-0 °
82 %
2.2kmh
62 %
za
1 °
zo
2 °
ma
3 °
di
5 °
wo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.