11.4 C
Purmerend
donderdag 8 juni 2023
HomePurmerendProtestbijeenkomst gemeentehuis wegens parkeerproblematiek binnenstad (video)

Protestbijeenkomst gemeentehuis wegens parkeerproblematiek binnenstad (video)

Purmerend – Zo’n 100 mensen waren gisteravond aanwezig bij de protestbijeenkomst in het gemeentehuis om hun stem te laten horen voor meer parkeerruimte. De oproep was gedaan door Koemarkt ondernemer Roy Faber om aandacht te vragen voor de steeds groter wordende parkeerproblematiek in de binnenstad.

Maarten Schipper van Concordia: “Wij willen duidelijk maken dat er nu een echt een heel ernstig probleem is en dat geldt niet alleen voor de ondernemers in de binnenstad maar ook voor de bewoners.”  Rond de 700 handtekeningen werden overhandigd aan Arie Wim Boer van Leefbaar Purmerend die in zijn hoedanigheid als Nestor van de raad de gemeenteraad vertegenwoordigde. “Het is altijd mooi dat mensen in de stad hun geluid laten horen. Wij als gemeenteraad moeten daar wat mee doen.”

Ondernemers komen in de problemen omdat ze last hebben van omzetdalingen. Bewoners van de binnenstad moeten steeds verder in de wijken zoeken om een parkeerplek te vinden. Initiatiefnemer Roy Faber: “Er zijn zo’n 700 parkeerplaatsen verdwenen. Wij willen Purmerend laten groeien en niet laten afzakken. Wij hopen dat er snel een oplossing komt.”

Relevant artikel:

Ondernemer Koemarkt “Mijn omzet is met meer dan 25% gedaald.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,323FansLike
2,236VolgersVolg
1,592VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
11.4 ° C
12.8 °
10.6 °
90 %
2.7kmh
41 %
do
21 °
vr
24 °
za
26 °
zo
26 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.