* Fusie Beemster PurmerendBeemsterPurmerend

Burgemeesters Joyce van Beek en Don Bijl planten samen fusie boom (video)

Purmerend – Vanochtend planten de burgemeesters en wethouders van gemeenten Purmerend en Beemster samen een boom. In aanloop naar de nieuw te vormen gemeente in 2022 schonk gemeente Purmerend een zeldzame Christine-Buisman Iep aan het arboretum van Beemster. Het verplanten  van de  jonge boom staat symbool voor de vruchtbare fusie van Purmerend en Beemster. De boom kreeg vandaag een plek in het arboretum in Beemster en zal uitgroeien tot een sterke iep in de nieuwe gemeente.

Burgemeesters Don Bijl en Joyce van Beek en wethouders Eveline Tijmstra en Aagje Zeeman van gemeenten Purmerend en Beemster zetten hun schop in de aarde om de zeldzame boom een nieuwe plek te geven. Gemeente Purmerend kocht enige tijd geleden vijf zeldzame iepen aan. De iepen moesten door stormschade gesneuvelde bomen vervangen en vier ervan staan inmiddels op de begraafplaats in Purmerend. Rik Kempers (gemeente Purmerend, Groenbeheer): “De overgebleven iep willen we graag schenken aan het arboretum van Beemster, want zo heeft iedereen er wat aan. In het arboretum staan veel bijzondere boomsoorten. Het is een mooie en heel waardevolle plek voor Beemster en in de toekomst ook voor de nieuwe gemeente.”

Arboretum: schatkamer van Beemster

Het Beemster Arboretum herbergt de twee na grootste verzameling bomen en struiken van Nederland. De verzameling bestaat uit 2600 soorten en variëteiten en het totaal aantal bomen en struiken ligt rond de 6000 exemplaren.

Bekijk hieronder onze video waar beide burgemeesters aan het woord komen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.