9.7 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home112Vluchtende bestuurder met bestelbus in de sloot

Vluchtende bestuurder met bestelbus in de sloot

Zuidoostbeemster – Op donderdagavond hield de politie een 34-jarige man (zonder vast adres) aan die op de vlucht voor de politie in een sloot terecht kwam. Bijzonderheid was, dat hij in een bestelbus reed.

Omstreeks 20.20 uur zag de politie de bus rijden op de A7. De bestelbus viel op doordat hij hevig slingerde en een groot deel van de rijbaan nodig had. De politie volgde de bestelbus, die de afslag Purmerend nam. De bestuurder kreeg een stopteken, maar reageerde daar niet op. De politie probeerde de bestuurder tot stoppen te dwingen, maar dit lukte niet. Uiteindelijk stopte de achtervolging op de Oostdijk in Zuidoostbeemster. Hier werd de bus ingesloten door politieauto’s.

De enige optie voor de chauffeur was om via de berm een talud af te rijden. Onverstandig, maar de bestuurder deed dit toch. Hij reed zo’n vijf meter naar beneden en probeerde de bus nog zo’n tien meter langs een slootje te sturen. Uiteindelijk schoof de bestelbus de prutsloot is. Hier werd de bestuurder aangehouden.

Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs. Van de verdachte is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. De politie nam de bestelbus in beslag. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar zijn geschiktheid om een voertuig te besturen. Bij controle bleek er voor ruim tweeduizend euro aan boetes tegen hem open te staan.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.7 ° C
10.1 °
9.4 °
72 %
5.8kmh
72 %
vr
12 °
za
9 °
zo
11 °
ma
11 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.