112

Achterdijk afgesloten wegens vondst handgranaat

Purmerend – De Achterdijk en het Looiersplein zijn ontruimd vanwege de vondst van een handgranaat voor coffeeshop Splif en shishalounge Babilionia. De Experts Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg om te onderzoeken of het inderdaad een scherp explosief betreft en het te verwijderen. Dit liveblog wordt voortdurend geüpdatet.

Het is de tweede maal in een week tijd dat er een politie-inzet rondom de zaken is. Zo was er vorige week nog veel politie in de straat, omdat er iemand met een vuurwapen zou rondlopen. Uiteindelijk werd de persoon niet meer aangetroffen.

Update 18:20 uur:

Coffeeshop Splif per direct gesloten na vondst handgranaat (video)

Update 13:55 – Het gebied is vrijgegeven. Einde liveblog.

Update 13:45 – Verwachting is dat het gebied voor 14:00 uur weer is vrijgegeven.

Update 13:35 – EOD is klaar met het onderzoek. Het voorwerp is ingeladen en het team van defensie staat op het punt van vertrekken. De omgeving is nog niet vrijgegeven. Er is geen mededeling gedaan over het object.

Het voorwerp ligt midden op straat, aldus de politie. Het werd omstreeks 11:45 uur aangetroffen.

12:59 uur: De EOD is inmiddels gearriveerd.

https://twitter.com/59B/status/1096752089546571776

Foto’s Haico Kats regio11.nl

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Weekendje weg in purmerend… Denk je eindelijk het onveilige delft te verlaten krijg je dit in je straat. Het zou verboden moeten worden de overheid steelt al onze privacy.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: