8.3 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
Home* ProvinciaalFelle supermaan is dinsdagavond goed zichtbaar

Felle supermaan is dinsdagavond goed zichtbaar

Noord-Holland – De maan staat aankomende dinsdag een stuk dichterbij dan normaal. De ‘supermaan’ lijkt vijf procent groter dan een gemiddelde volle maan. Bovendien is deze elf procent feller dan normaal. 

Gemiddeld is de afstand tussen de maan en de aarde 384.000 km. Bij een supermaan staat de maan op ongeveer 357.000 km kilometer afstand. Dat scheelt ongeveer 27.000 km.

De maan lijkt tijdens zijn opkomst en ondergang extra groot omdat onze ogen zijn afmetingen vergelijken met bomen en gebouwen aan de horizon. Het effect wordt minder naarmate de maan hoger aan de hemel staat.

De maan is volgens Weeronline waarschijnlijk aan het begin van de avond, als de zon net onder is, het best te zien. Er is dan een mix van opklaringen en wolkenvelden. Om 0:18 uur bereikt de maan haar hoogste punt.

Groter en feller

Volgens de site is het dinsdagavond prima weer om te maan te bekijken: het blijft droog en het is ongeveer zeven graden.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.3 ° C
9.5 °
7.2 °
71 %
6.7kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
10 °
vr
11 °
za
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.