Hart van de Regio

Kledingbank Purmerend zoekt met spoed nieuwe ruimte (video)

Purmerend – Ze hebben nog tot 1 april, maar daarna houdt het op de huidige locatie aan het Abel Tasmanplein op. Kledingbank Purmerend en omstreken moet per 1 april de ruimte, die beschikbaar was gesteld door Clup Welzijn, verlaten. Clup Welzijn gaat vanaf die datum naar een nieuwe locatie, maar daar is voor de kledingbank geen ruimte meer. 

De dames Chantal en Cathy zoeken naar een vervangende ruimte. Omdat de kledingbank Purmerend geheel op vrijwilligers draait, is er geen geld om een ruimte te huren. “Wij hopen dan ook dat er Purmerendse ondernemers of instellingen zijn die een ruimte, al dan niet tijdelijk, beschikbaar willen stellen.”

Anderhalf jaar geleden werd de Kledingbank Purmerend nog door wethouder Rotgans geopend. De wethouder sprak toen zijn waardering uit voor het initiatief, met name omdat het ‘zonder geld’ gaat. “Niet iedereen heeft het even goed en op deze manier worden ook mensen met een kleine portemonnee geholpen.”

De Kledingbank Purmerend begon 10 jaar geleden met het inzamelen. “Eerst vanuit huis, maar al snel werd het een veel groter project.” Blij was Chantal toen de Kledingbank Purmerend in het gebouw van Clup Welzijn kon. “Inmiddels bedient de kledingbank Purmerend 268 gezinnen in Purmerend.” De dames hopen dat ze snel een locatie krijgen aangeboden want de klok tikt door. Cathy: “Wij zijn echt naarstig op zoek”. Wie een locatie weet voor de Kledingbank kan mailen naar [email protected].

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/groups/Kledingbank.Purmerend.Omstreken/

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.