8.5 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeHart van de RegioKledingbank Purmerend zoekt met spoed nieuwe ruimte (video)

Kledingbank Purmerend zoekt met spoed nieuwe ruimte (video)

Purmerend – Ze hebben nog tot 1 april, maar daarna houdt het op de huidige locatie aan het Abel Tasmanplein op. Kledingbank Purmerend en omstreken moet per 1 april de ruimte, die beschikbaar was gesteld door Clup Welzijn, verlaten. Clup Welzijn gaat vanaf die datum naar een nieuwe locatie, maar daar is voor de kledingbank geen ruimte meer. 

De dames Chantal en Cathy zoeken naar een vervangende ruimte. Omdat de kledingbank Purmerend geheel op vrijwilligers draait, is er geen geld om een ruimte te huren. “Wij hopen dan ook dat er Purmerendse ondernemers of instellingen zijn die een ruimte, al dan niet tijdelijk, beschikbaar willen stellen.”

Anderhalf jaar geleden werd de Kledingbank Purmerend nog door wethouder Rotgans geopend. De wethouder sprak toen zijn waardering uit voor het initiatief, met name omdat het ‘zonder geld’ gaat. “Niet iedereen heeft het even goed en op deze manier worden ook mensen met een kleine portemonnee geholpen.”

De Kledingbank Purmerend begon 10 jaar geleden met het inzamelen. “Eerst vanuit huis, maar al snel werd het een veel groter project.” Blij was Chantal toen de Kledingbank Purmerend in het gebouw van Clup Welzijn kon. “Inmiddels bedient de kledingbank Purmerend 268 gezinnen in Purmerend.” De dames hopen dat ze snel een locatie krijgen aangeboden want de klok tikt door. Cathy: “Wij zijn echt naarstig op zoek”. Wie een locatie weet voor de Kledingbank kan mailen naar [email protected].

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/groups/Kledingbank.Purmerend.Omstreken/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8.5 ° C
9.5 °
7.2 °
77 %
5.8kmh
30 %
di
7 °
wo
7 °
do
12 °
vr
9 °
za
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.