5.3 C
Purmerend
donderdag 25 april 2024
Home* Provinciaal'Mogelijk hogere provinciale belastingen door groeiend aantal elektrische auto's'

‘Mogelijk hogere provinciale belastingen door groeiend aantal elektrische auto’s’

Noord-Holland – Het toenemend aantal elektrische auto’s op de weg kan weleens slecht gaan uitpakken voor de portemonnee van alle Nederlanders. Provincies lopen door de komst van de elektrische auto’s namelijk motorrijtuigenbelasting (mrb) mis, omdat groene wagens deze niet hoeven te betalen. Daarom wordt er nagedacht over nieuwe heffingen.

Zo wordt er in bestuurlijke kringen gesproken over het invoeren van ingezetenenbelasting, schrijft de Volkskrant. Dat betekent dat iemand zou moeten gaan betalen voor het feit dat hij of zij in een provincie woont. De plannen staan nog nergens daadwerkelijk opgeschreven, maar de krant weet dat er “in omfloerste bewoordingen” over wordt gepraat.

Alternatief

Provincies hebben namelijk alleen via de zogenoemde opcenten op de mrb de mogelijkheid om belasting te heffen op hun bewoners en als die inkomsten gaan slinken, moet er gezocht worden naar een alternatief, benadrukt de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post (VVD).

In Noord-Holland is de provincie voor ruim een kwart van haar inkomsten afhankelijk van deze opcenten. Nu de verwachting is dat deze geldbron flink gaat slinken door het toenemende aantal elektrische auto’s, kan het straks zo zijn dat niet alleen de mensen die een auto hebben belasting af moeten staan aan de provincie, maar iedereen die in een bepaalde provincie woont.

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.3 ° C
7.3 °
3.9 °
79 %
1.8kmh
100 %
do
6 °
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.