15 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home* PurmervalleyPurmerValley maakt zich op voor de toekomst

PurmerValley maakt zich op voor de toekomst

Purmerend – Stichting PurmerValley sluit de eerste fase van haar activiteiten succesvol af. Na diverse evenementen om ICT op de kaart te zetten en het aantrekken van lesmethodes op ICT-vlak, is het tijd voor de tweede stap. De stichting werkt hard aan de toekomst om jongeren kennis te laten maken met ICT en om het verschil tussen de vraag naar goed opgeleide en talentvolle ICT’ers en het aanbod daarvan te verkleinen.

De afgelopen periode zijn mooie resultaten bereikt: veel Purmerenders kennen PurmerValley en hebben het erover. Zelfs in het coalitieakkoord van de gemeente Purmerend wordt het ICT-klimaat van Purmerend genoemd. Vorig jaar vond de eerste PurmerValley hackathon plaats, ging de ICT-klas van SG Nelson Mandela op visite bij Bose en vond de eerste PurmerValley Experience plaats in P3 tijdens Purmerend-Werkt. En op dit moment is PurmerValley druk bezig met het opzetten van de lesmethodes voor de doorgaande leerlijn als belangrijk onderdeel van een goed ICT-klimaat in de stad.

Toekomst

Het is nu tijd om verder te kijken. “We willen nog meer bedrijven koppelen aan onze stichting. Samen kunnen we het ICT-klimaat in Purmerend en Omgeving echt laten groeien. Samen met Rabobank, Gemeente Purmerend en Stadsverwarming plannen we een nieuwe hackathon met het thema duurzaamheid. Maar we willen ook dat de provincie en andere organisaties aanhaken, om met z’n allen de jeugd op te leiden, vacatures in te vullen en ontwikkelingen in de ICT te stimuleren,” vertelt PurmerValley voorzitter Dirk Tuip

Nieuwe Projectmanager

Om deze plannen te verwezenlijken, zocht de stichting een nieuwe manager. “Deze hebben we gevonden in de persoon van Bart Kuipers”, vertelt Tuip. Tegelijkertijd nemen PurmerValley en Thierry van der Weide afscheid van elkaar.

Aan de basis

Thierry stond samen met het bestuur aan de basis van de stichting. Tuip: “Vanaf de start van PurmerValley is Thierry betrokken geweest bij het opzetten van de stichting en het realiseren van de doelstellingen van PurmerValley. Vanuit een soort kwartiermakerrol heeft hij meegewerkt aan het maken van plannen, het definiëren van de doelstelling van de stichting en het uitbreiden van het bestuur”.

Actieve rol

“Maar om de doelstelling in de volgende fase te realiseren heeft PurmerValley iemand nodig met een ander profiel”, licht Thierry toe. “Daarom hebben we besloten om per januari 2019 te stoppen met de samenwerking”. In andere sectoren blijft Thierry actief op het snijvlak van onderwijs, ondernemers en overheid, zoals voor Purmerend-Werkt.

Relevant artikel:

Enthousiaste scholieren strijden tijdens PurmerValley hackathonSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15 ° C
16.1 °
13.3 °
73 %
10.7kmh
68 %
za
17 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.