OVPurmerendWaterland

Vanaf 3 maart 2019 nieuwe dienstregeling busvervoer in Waterland

Purmerend – Op 3 maart 2019 start de nieuwe dienstregeling van EBS. Sinds de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018 is de reis flink veranderd voor reizigers in Waterland. Meer dan de helft reist nu naar Amsterdam via Station Noord en stapt daar over op de Noord/Zuidlijn. De overige reizigers gaan met de bus naar Amsterdam Centraal Station.

In de nieuwe dienstregeling is de verbetering van de reis via Amsterdam Noord de belangrijkste verandering, geeft EBS aan. “Het gaat daarbij vooral om het versoepelen van de overstap van de metro op de bus. Hiervoor moesten veel vertrektijden worden aangepast. Belangrijk voordeel: een overstap van metro op bus sluit nu veel beter aan.” EBS verwacht dat door deze aanpassingen het reizen via Amsterdam Noord voor de meeste reizigers aantrekkelijker wordt dan via Amsterdam Centraal.

Bent u benieuwd naar de (wijzigingen in de) nieuwe dienstregeling per 3 maart 2019? Met onderstaande informatie heeft u alvast een idee wat dit voor u betekent.

Bekijk de belangrijke wijzigingen per lijn
Download het busboekje
Download de nieuwe lijnennetkaart

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.