Purmerend

Spurd gaat voor rookvrije sportomgeving

Purmerend – Vanaf 1 maart wil Spurd roken bij sportzalen en bij het Leeghwaterbad tegengaan. Een gezonde sportomgeving moet volgens de Purmerendse sportorganisatie rookvrij zijn. Dit in aansluiting op de missie het creëren van een gezonde leefstijl. Binnen de sportzalen en het zwembad is roken al langer niet toegestaan. Spurd vraagt de medewerking van alle rokers niet in de nabijheid van een sportomgeving te roken.

Spurd zet zich dagelijks in voor een gezonde leefstijl en dus voor een gezonde sportomgeving, roken past daarbij niet. Directeur Spurd Jancor de Boer: ‘Om deze boodschap kracht bij te zetten sluiten wij ons aan bij de campagne ‘Rookvrije Generatie’. Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat voor hen vaak normaal en misschien zelf aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.’ 

Op de plaatsen waar roken niet gewenst is heeft Spurd de nog aanwezige asbakken verwijderd en ‘Rookvrije Generatie’ borden geplaatst of ‘Rookvrije Generatie’ stickers geplakt. De entree en het eventuele terras zijn ook onderdeel van de rookvrije sportomgeving. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.