17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomePurmerendSpurd gaat voor rookvrije sportomgeving

Spurd gaat voor rookvrije sportomgeving

Purmerend – Vanaf 1 maart wil Spurd roken bij sportzalen en bij het Leeghwaterbad tegengaan. Een gezonde sportomgeving moet volgens de Purmerendse sportorganisatie rookvrij zijn. Dit in aansluiting op de missie het creëren van een gezonde leefstijl. Binnen de sportzalen en het zwembad is roken al langer niet toegestaan. Spurd vraagt de medewerking van alle rokers niet in de nabijheid van een sportomgeving te roken.

Spurd zet zich dagelijks in voor een gezonde leefstijl en dus voor een gezonde sportomgeving, roken past daarbij niet. Directeur Spurd Jancor de Boer: ‘Om deze boodschap kracht bij te zetten sluiten wij ons aan bij de campagne ‘Rookvrije Generatie’. Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat voor hen vaak normaal en misschien zelf aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid.’ 

Op de plaatsen waar roken niet gewenst is heeft Spurd de nog aanwezige asbakken verwijderd en ‘Rookvrije Generatie’ borden geplaatst of ‘Rookvrije Generatie’ stickers geplakt. De entree en het eventuele terras zijn ook onderdeel van de rookvrije sportomgeving. 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.