* Regio op StraatPurmerend

Regio op straat: “Ik was gevlucht met de boot en toen de boot kapot.’

Purmerend – Regio op Straat wordt twee keer per week op de dinsdag en de donderdag gepubliceerd. Gisteren had de man van de editing een vrije dag dus krijgt u het item vandaag. Elke vrijdag gaan wij de straat op om opnames te maken voor de week erna. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen.

Wij kwamen deze ongelooflijk sympathieke en beleefde man tegen in de Koestraat. Deze man, vluchtte tot viermaal toe uit het door oorlog verscheurde Vietnam (1975). Viermaal ging de boot stuk en eenmaal dreven de vluchtelingen weer terug naar Vietnam. Daar werd hij een jaar gevangengezet en slecht behandeld. Nu, na al zijn pogingen, leeft hij hier in vrij Nederland, maar zegt wel tegen toekomstige vluchtelingen: ‘doe het niet,’ het is levensgevaarlijk. Hij spaart petjes. “Dat is mijn hobby.” Een aangrijpend verhaal van iemand die alleen maar vrij wil zijn.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.