12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* Regio op StraatRegio op straat: "Ik was gevlucht met de boot en toen de...

Regio op straat: “Ik was gevlucht met de boot en toen de boot kapot.’

Purmerend – Regio op Straat wordt twee keer per week op de dinsdag en de donderdag gepubliceerd. Gisteren had de man van de editing een vrije dag dus krijgt u het item vandaag. Elke vrijdag gaan wij de straat op om opnames te maken voor de week erna. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen.

Wij kwamen deze ongelooflijk sympathieke en beleefde man tegen in de Koestraat. Deze man, vluchtte tot viermaal toe uit het door oorlog verscheurde Vietnam (1975). Viermaal ging de boot stuk en eenmaal dreven de vluchtelingen weer terug naar Vietnam. Daar werd hij een jaar gevangengezet en slecht behandeld. Nu, na al zijn pogingen, leeft hij hier in vrij Nederland, maar zegt wel tegen toekomstige vluchtelingen: ‘doe het niet,’ het is levensgevaarlijk. Hij spaart petjes. “Dat is mijn hobby.” Een aangrijpend verhaal van iemand die alleen maar vrij wil zijn.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.