Regio op straat: “Ik was gevlucht met de boot en toen de boot kapot.’

Purmerend – Regio op Straat wordt twee keer per week op de dinsdag en de donderdag gepubliceerd. Gisteren had de man van de editing een vrije dag dus krijgt u het item vandaag. Elke vrijdag gaan wij de straat op om opnames te maken voor de week erna. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen.

Wij kwamen deze ongelooflijk sympathieke en beleefde man tegen in de Koestraat. Deze man, vluchtte tot viermaal toe uit het door oorlog verscheurde Vietnam (1975). Viermaal ging de boot stuk en eenmaal dreven de vluchtelingen weer terug naar Vietnam. Daar werd hij een jaar gevangengezet en slecht behandeld. Nu, na al zijn pogingen, leeft hij hier in vrij Nederland, maar zegt wel tegen toekomstige vluchtelingen: ‘doe het niet,’ het is levensgevaarlijk. Hij spaart petjes. “Dat is mijn hobby.” Een aangrijpend verhaal van iemand die alleen maar vrij wil zijn.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt